Зустріч зі студентами учасників антитерористичної операції на сході України, які є випускниками та працівниками нашого університету

Минулого тижня українці відзначили День захисника Вітчизни. Рідна земля за всю свою довгу історію пройшла війни та мир, поразки та перемоги, проте завжди пишалася вірними синами та доньками, які ціною власного життя боронили і боронять свій край та з надією дивляться у майбутнє.
Ми запросили на зустріч зі студентами учасників антитерористичної операції на сході України, які є випускниками та працівниками нашого університету.

На спільну зустріч студентів фізико-математичного, факультетів фізичного виховання і спорту, славістики і дошкільної освіти запросили випускника факультету фізичного виховання і спорту, командира роти 92 Окремої механізованої бригади імені Івана Сірка - лейтенанта Назаренко Дениса.
Студенти юридичного факультету поспілкувалися з мобілізованим по першій хвилі мобілізації (03.04.2014 - 18.03.2015 рр.) лейтенантом Гончаровим Дмитром Олександровичем.
Студенти факультету початкового навчання зустрілися:
- з Півнєвим Олександром – інструктором з вишкілу особового складу полку «Азов», неодноразовим переможецем у категорії атлети-аматори у проєкті «Ігри Героїв». (У 2016 році отримав поранення (Донецька обл., під Горлівкою). Служив у 53 Окремій механізованій бригаді ЗСУстрілком-зенітчиком);
- з Стеценком Олександром Дмитровичем - начальником штабу об’єднання ветеранів АТО, патріотів «Харківський обласний штаб супротиву проросіському реваншу»;
- з Федоровим Павлом Борисовичем – керівником відділу патріотичного виховання молоді Харківської обласної громадської організації «Спілка ветеранів АТО», сержантом 92 Окремої механізованої бригади імені Івана Сірка.

Щирим і хвилюючим було спілкування молоді з воїнами. Лунали розповіді про нелегкі будні, проведенні в зоні антитерористичної операції, про біль і втрати своїх побратимів, про братерство і дружбу, які допомагали вижити під час служби. Це люди сильної волі, міцного характеру, впевнені у собі патріоти України.
Студенти із захопленням слухали розповідь ще доволі молодих, проте вже ветеранів. Їх історії викликали велику зацікавленість у молоді. Ще довго після офіційної зустрічі студенти не відпускали бійців, ставили запитання як особистого так і загальнодержавного значення.
Наші герої охоче вступали в діалог із присутніми та розповідали про досвід, який отримали під час служби. Більшість хлопців головним здобутком назвали вміння цінувати життя та справжніх вірних друзів. Зауважили, що війна змінює світогляд, заставляє по-іншому оцінювати ті проблеми, які супроводжують наше мирне життя.
Зустрічі відбулись у теплій родинній обстановці. Сучасна молодь не лише знає свою історію, а сьогодні вона творить її. Ми вдячні нашим молодим та мужнім героям за їх хоробрість!

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.