Міжрегіональний науковий телеміст «ВЧЕНІ УКРАЇНИ ЄДИНІ. РАЗОМ МИ СИЛЬНІШІ»

19 квітня сковородинівці долучилися до Міжрегіонального наукового телемоста «ВЧЕНІ УКРАЇНИ ЄДИНІ. РАЗОМ МИ СИЛЬНІШІ», що був присвячений відкриттю Днів студентської науки в Черкаському державному технологічному університеті. Телеміст був організований Черкаським державним технологічним університетом, аби в умовах сучасного воєнного стану об’єднати, навколо викликів сьогодення, науковців із різних закладів вищої освіти України – Чернігова, Харкова, Миколаєва, Сум, Києва, Полтави.

З вітальним словом від ХНПУ імені Г.С. Сковороди до учасників наукового заходу звернулася проректорка з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Світлана Бережна.

Світлана Вікторівна розповіла про Сковородинівський університет в умовах війни, щоденні виклики та шляхи їх подолання. Особливу увагу проректорка акцентувала на тому, як у період воєнного стану організовано освітній процес та наукове життя у нашому виші. Світлана Вікторівна запропонувала учасникам онлайн-заходу взяти участь у наукових конференціях та заходах, що заплановані до проведення з нагоди 300- річчя від дня народження Григорія Сковороди.

Від імені Студентського наукового товариства ХНПУ імені Г.С. Сковороди з доповіддю виступив здобувач вищої освіти історичного факультету Владислав Бриленко.

У своїй доповіді Владислав розповів про наукові традиції та здобутки СНТ нашого університету та запросив долучитися всіх присутніх до наукових подій Сковородинівського університету. «Не дивлячись на тяжкі воєнні події в місті Харкові, студентська наука Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди живе, продовжує та примножує свої традиції. Користуючись нагодою, гречно запрошуємо вельмишановне товариство до участі в наших наукових заходах», - зазначив доповідач.

Онлайн-захід відбувся у теплій, дружній атмосфері. Учасники зустрічі наголошували, що ніщо не змусить їх зневіритися, припинити наукову діяльність, підготовку необхідних нашій країні фахівців. Присутні підтримали ініціативу співпрацювати та консолідувати всі зусилля заради миру та спільної перемоги.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.