Нарада з актуальних питань навчання іноземних здобувачів вищої освіти

13 квітня 2022 року у дистанційному форматі відбулась нарада з актуальних питань навчання іноземних здобувачів вищої освіти в ХНПУ імені Г.С. Сковороди. Модераторкою конференції стала проректорка з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Світлана Бережна.

Від університету в нараді участь взяли ректор Юрій Бойчук, представники адміністрації ЗВО, декан юридичного факультету Тетяна Головань, завідувачі кафедр та представники бухгалтерії вишу. До онлайн-зустрічі долучилися здобувачі вищої освіти різних курсів з Турецької Республіки, більшість з яких навчається на юридичному факультеті ХНПУ імені Г.С. Сковороди.

Зустріч розпочалася з вітального слова ректора Юрія Бойчука, який подякував іноземним студентам за тверду позицію щодо нашої підтримки, за листи і добрі слова, які вони продовжують надсилати на адресу нашого університету.

Ректор зазначив, що попри воєнний стан в Україні, зумовлений військовим вторгненням російської федерації, наш університет продовжує свою роботу.

Юрій Дмитрович висвітлив складну ситуацію у Харкові, розповів про Сковородинівський університет та відповів на запитання студентів щодо поновлення освітнього процесу в період воєнного стану. «Сьогодні всі мають змогу виходити в онлайн-формат, проводити заняття, здійснювати наукові заходи . Тому ще раз хочу запевнити, що університет функціонує так само, як це було і у довоєнний час. Тим більше, ми набули досвіду роботи у дистанційному режимі під час запровадження карантинних заходів у період поширення епідемії коронавірусу. Ми віримо, що перемога України буде вже скоро і наша наступна зустріч з вами відбудеться вже у очному режимі», - зазначив ректор.

Оскільки Харків залишається у епіцентрі бойових дій, велика кількість наших здобувачів вищої освіти та викладачів вимушені були покинути місто. Студенти-іноземці, які навчалися в Україні, змушені були залишити її територію. Політика ХНПУ імені Г.С. Сковороди націлена на консолідацію усієї сковородинівської родини, а також на відновлення зв’язків з усіма здобувачами вищої освіти, які у нас навчаються.

На сьогоднішній день іноземні студенти можуть приступити до навчання в офлайн форматі за академічною мобільністю у своїй країні або продовжити навчання у Сковородинівському університеті дистанційно.

У зв’язку з цим проректорка Світлана Бережна

нагадала, що не дивлячись на складність ситуації в ХНПУ імені Г.С. Сковороди поновлений освітній процес й усі, хто має доступ до електронних засобів зв’язку, можуть приєднатися до занять за розкладом у режимі онлайн. Організовані й інші зручні форми індивідуальної роботи для таких студентів. Цим питанням опікуються декани факультетів та керівники кафедр.

Про організацію навчального процесу на юридичному факультеті доповіла декан Тетяна Головань. Тетяна Георгіївна повідомила про певні зміни в організації освітньо-наукового процесу в університеті під час воєнного стану, детально пояснила організацію дистанційного навчання для кожного курсу, відповіла на хвилюючі запитання студентів.

Найактуальніші теми для обговорення, які найбільше хвилювали іноземних здобувачів вищої освіти, стосувалися продовження освітнього процесу, завершення навчального року, отримання дипломів, академічна мобільність, вступ до магістратури, можливість продовжити навчання в аспірантурі та ін.

Переклад для учасників міжнародної зустрічі забезпечила доц. кафедри східних мов Ірина Скразловська.

Зустріч пройшла у дружній та доброзичливій атмосфері. Наприкінці онлайн-наради студенти вкотре виказали теплі слова підтримки нашому університету та всій Україні, побажали швидкої перемоги і миру для всіх українців.

Сподіваємося, що вже незабаром зможемо зустрітится з нашими іноземними здобувачами вищої освіти у мирному Харкові, у рідному Сковородинівському університеті! Віримо в нашу перемогу! Все буде Україна!

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.