Шпак Юлія Олександрівна

Шпак Юлія Олександрівна

кандидатка філологічних наук,

доцентка кафедри англійської філології

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОСВІТА ТА НАУКОВА ПІДГОТОВКА

З 1991 по 1996 рік навчалася на факультеті російської мови та літератури у Харківському державному педагогічному університеті імені Г. С. Сковороди за спеціальністю «Російська мова та література, англійська мова», після закінчення якого отримала диплом і кваліфікацію вчителя російської мови та літератури, англійської мови.

У 1997 році навчалася у Summer English Language and Culture Institute, Айова, США, за програмою обміну.

З 2010 по 2012 рік навчалася в інституті післядипломної освіти ХНПУ імені Г.С. Сковороди за спеціальністю «Педагогіка і методика середньої освіти. Українська мова і література», після якого отримала диплом і кваліфікацію вчителя української мови та літератури.

З 2009 по 2012 рік навчалася в аспірантурі.

У 2012 захистила дисертацію на тему «Інтертекстуальність у мовній системі козацьких літописів» і отримала науковий ступінь кандидата філологічних наук.

ПРОФЕСІЙНА КАР’ЄРА

З 1995 по 1998 рр. – учителька англійської мови, Академічний НВК №73 (школа), Харків.

З 1998 по 2001 рр. – учителька англійської мови, Слобожанська Гуманітарна Гімназія №175, Харків.

З 2001-2013 рр. – викладачка кафедри англійської філології ХНПУ ім. Г. С. Сковороди.

З 2013 р. по теперішній час – доцентка кафедри англійської філології.

З 2017 по 2020 рр. – за сумісництвом директорка Гендерного центру ХНПУ імені Г. С. Сковороди.

З 2018 р. по теперішній час – за сумісництвом методистка відділу досліджень та аналітики Українського центру оцінювання якості освіти.

НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНА РОБОТА

За час роботи в університеті викладала та продовжує викладати різні навчальні дисципліни, зокрема, «Практичний курс англійського усного та писемного мовлення», «Ділова англійська мова», «Теоретична граматика англійської мови», «Методика та методологія наукових досліджень», «Культура англомовного усного і писемного мовлення».

НАУКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ

Наукові інтереси – розробка теоретико-методичних основ формування мовної компетентності майбутнього вчителя; дослідження у галузі лінгвістики сучасної англійської та української мови; методика викладання іноземних мов у закладах вищої освіти; гендерні студії.

Має понад 20 наукових та навчально-методичних праць, серед яких наукові статті та методичні рекомендації.

ГРОМАДСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ

З 2015 року по теперішній час – менеджерка проєктів, координаторка волонтеріату та перекладачка контенту НГО «ЕдКемп Юкрейн» (Edcamp Ukraine).

З 2016 р. по теперішній час сертифікована експертка з антидискримінації в освіті. З 2016 по 2019 рік брала участь в антидискримінаційній експертизі шкільних підручників для 1-11 класів за наказом МОН України.

ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК

14 вересня – 27 грудня 2001 р. – сертифіковане підвищення кваліфікації ELT methodology in-service professional development course в International House, Харків.

2015 р. – сертифіковане підвищення кваліфікації Teacher Development course та PRESETT Teacher Development course за програмами British Council Ukraine and IATEFL Ukraine.

2017 р. – сертифіковане стажування в Institute of Humanities, Mykolas Romeris University, Вільнюс, Литва. Мета стажування: підвищення науково-теоретичного і методичного рівнів викладання у ВНЗ практичного курсу англійського усного і писемного мовлення, вивчення досвіду науковців з методики навчання лінгвістичних дисциплін, написання наукової статті до міжнародного збірника наукових видань.

2017 р. – сертифіковане стажування в Tikkurilan Lukio – старша середня школа (Гельсінки), Heureka Science Center, Entresse Library, Omnia – професійно-технічна школа (Еспоо). Мета стажування: Проходження наукового-методичного стажування для опанування проєктного підходу в організації навчального процесу у закладах освіти Фінляндії і Естонії, підвищення кваліфікації з керування педагогічною практикою студентів.

НАГОРОДИ І ВІДЗНАКИ

2013 р. – почесна відзнакаХНПУ імені Г.С. Сковороди за результати науково-дослідної роботи.

2017 р. – почесна відзнака ХНПУ імені Г.С. Сковороди в номінації «Громадський діяч».

2018 р. – почесна грамота Харківської обласної державної адміністрації за вагомий особистий внесок у реалізацію завдань сучасної державної політики в галузі освіти і науки, ініціативу та наполегливість у розбудові вчительських спільнот.

2019 р. – почесна грамота Харківської обласної державної адміністрації за вагомий особистий внесок у реалізацію завдань сучасної державної політики в галузі освіти і науки, ініціативу та наполегливість у розбудові вчительських спільнот.

Профіль Шпак Ю.О. у Google Академії

ORCID


 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.