Естафета підйому прапорів на честь відкриття ХХХІІ Олімпіади!!!

23 липня 2021 року ХНПУ імені Г.С. Сковороди, на чолі з ректором доктором педагогічних наук, професором, членом-кореспондентом НАПН України Юрієм Дмитровичем Бойчуком, долучився до естафети підйому прапорів на честь відкриття ХХХІІ Олімпіади!!!

В Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С. Сковороди відбувся Олімпійський день.

Саме сьогодні, в столиці Японії, у місті Токіо розпочинаються 32 олімпійські ігри сучасності, які триватимуть з 23 липня по 8 серпня. За цей час кращі спортсмени із понад 200 країн світу розіграють 339 медалей у 40 видах спорту.

Поряд з популярними і вже звичними видами спорту, як-то легка та важка атлетика, боротьба, бокс, фехтування, плавання, гімнастика та інші, до програми ігор вперше включено баскетбол 3х3, карате, серфінг, скелелазіння та скейтбординг.

У нашому університеті завжди підтримується олімпійській рух та його цінності: «Досконалість», «Патріотизм», «Дружба», «Чесність», «Повага», «Рівність», «Натхнення», «Завзятість», «Єдність духу та тіла».

Колектив нашого університету пишається нашими випускниками, сьогоднішніми олімпійцями: Катериною Різник та Анастасією Савчук (синхронне плавання), які навчалися на факультеті фізичного виховання і спорту, а Настя також вивчала психологію на факультеті психології та соціології; Романом Свічкарем (фехтування), який закінчив факультети фізичного виховання та економічний. І сьогодні вони представляють нашу країну на головних змаганнях світу, Олімпійських іграх.

Ми бажаємо їм та всім українським спортсменам нових рекордів і медалей різного ґатунку, вболіваємо за них разом зі всією країною і раді підтримати наших олімпійців на іграх в Токіо!

Право підняти Олімпійський прапор та прапор України на території нашого університету було надано кращим спортсменам, Майстрам спорту України, членам збірних команд України, нашим олімпійським надіям Євгенію Горбачуку (фехтування) та Матвію Ражбі (бокс), а також представницям волейбольного клубу вищої ліги України «ХНПУ-Харків‘янка».

Прапори замайоріли на майданчику університету.

А ми завжди повинні пам’ятати, що підтримка олімпійців, олімпійського руху та його цінностей, прагнення до перемоги й чесна боротьба настільки ж важливі для молодих людей, як і загальнолюдські цінності.

Участь в олімпійському русі, заняття спортом, щоденне виконання фізичних вправ, - це прекрасна можливість ще раз надихнути молодих людей ставати чемпіонами не лише у спорті, а й у повсякденному житті!

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.