Конференція трудового колективу ХНПУ імені Г.С. Сковороди 2022 року

Новий навчальний рік у Сковородинівському університеті традиційно розпочато із проведення конференції трудового колективу, за участі представників студентського самоврядування. Щорічне зібрання відбулося 22 серпня у дистанційному форматі. Зустріч була присвячена плануванню на 2022/2023 навчальний рік освітньої, наукової, міжнародної, виховної, адміністративно - господарської діяльності університету та виконанню колективного договору між адміністрацією і трудовим колективом університету.

На конференції також обговорювались актуальні питання вступної кампанії-2022, готовність кафедр до освітнього процесу та інноваційних змін у навчальних планах, та інші важливі питання життєзабезпечення ЗВО в період воєнного стану.

Відкриваючи засідання, ректор Юрій Бойчук зауважив, що цей навчальний рік дуже відрізняється від попередніх: «Новий семестр ми розпочали у непростих умовах воєнного стану, але ми маємо всі можливості для того, щоб забезпечити на високому рівні освітній процес. Незважаючи на те, що Харків знаходиться в епіцентрі бойових подій, Сковородинівський університет продовжує успішно виконувати свою головну освітню місію»,- зауважив ректор.

Юрій Дмитрович, окресливши всі проблеми, які постають перед університетом вцілому, акцентував увагу на необхідності впровадження зміненого графіку освітнього процесу та наголосив на важливості досягнення високої якості всіх процесів в академічному середовищі.

Ректор відзначив, що спільнота ХНПУ імені Г.С. Сковороди з неабиякою відповідальністю долає усі виклики, що випали на долю українців за останній період. Добре налагоджене дистанційне навчання дозволило нам не лише продовжувати освітній процес, а й значно розширило горизонти міжнародної академічної співпраці.

Юрій Дмитрович у своєму виступі подякував студентам, усім викладачам та працівниками університету за їх активну роботу у непрості часи війни та закликав усіх робити все можливе для якнайшвидшої Перемоги.

Про планування освітнього процесу на наступний навчальний рік розповів проректор з навчально-наукової роботи Володимир Борисов. У своїй доповіді він детально ознайомив присутніх з оновленим графіком освітнього процесу та перерозподілом дисциплін вільного вибору.

Серед питань, що порушували учасники зустрічі, було й дуже актуальне, що стосувалося підготовки до зовнішнього оцінювання освітньої діяльності вишу. Проректор прокоментував ситуацію, що склалася з акредитаційними експертизами на 2022/2023 навчальний рік. Володимир Андрійович підкреслив, що Сковородинівський університет накопичив неабиякий досвід акредитації своїх програм, але для того, щоб кожна з них була успішною, потрібно й далі плідно працювати і не зупинятися на досягнутому.

Про планування наукової та міжнародної діяльності на 2022/2023 навчальний рік розповіла проректорка з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Світлана Бережна. У своїй презентації проректорка окреслила головні завдання, які постають перед сковородинівцями упродовж нового навчального року.

Світлана Вікторівна визначила 7 цілей на наступний рік:

1) просування бренду Університету в національних та міжнародних рейтингах як провідного освітнього та наукового осередку;

2) розвиток кадрового потенціалу Університету;

3) підвищення інтернаціоналізації освітньо-наукової та дослідницької діяльності;

4) підвищення рейтингу фахових журналів Університету;

5) підвищення рівня представленості наукових та освітніх здобутків академічної спільноти Університету в Україні та за кордоном;

6) інформаційна підтримка наукової діяльності університету;

7) підтримка наукової діяльності молодих науковців Університету.

Про організацію виховної роботи в університеті у новому навчальному році розповіла проректорка з навчально-виховної роботи Наталія Борисенко.

Проректорка акцентувала увагу присутніх на тому, що виховна робота в Сковородинівському університеті спрямована на розвиток творчих педагогічних здібностей молодих фахівців, їх громадянське самоусвідомлення,

поєднання глибоких професійних знань, умінь і практичних навичок з національною свідомістю,

високою духовною і моральною культурою.

Наталія Олексіївна ознайомила учасників конференції з графіком заходів, що заплановані до проведення у 2022-2023 навчальному році, у межах національно-патріотичного та громадянського виховання в університеті загалом та на окремих факультетах.

Проректорка з адміністративно-господарської роботи Тетяна Чернік розповіла про проведення ремонтних робіт у навчальних корпусах та гуртожитках університету, про підготовку до зимового сезону та плани на майбутнє. Особливу увагу у своєму виступі Тетяна Валентинівна звернула на створення умов безпеки для здобувачів вищої освіти та співробітників в корпусах університету.

Про виконання умов колективного договору адміністрацією ХНПУ імені Г.С. Сковороди і трудовим колективом вишу розповіла голова Первинної профспілкової організації університету Світлана Білецька.

У своєму виступі Світлана Анатоліївна звернула увагу на певні особливості та обмеження в організації трудових відносин в умовах воєнного стану. Доповідачка детально проінформувала як профспілкова організація турбується про членів нашого колективу, окреслила проблемні моменти, шляхи їх вирішення та озвучила плани на майбутнє.

Під час засідання, члени трудового колективу визначили основні перспективи діяльності та шляхи розвитку ЗВО. А у форматі живої дискусії поділилися власними пропозиціями та ідеями для їх подальшого втілення у життя.

Зустріч була досить продуктивною та дала можливість впевнитися у правильності обраних векторів діяльності ХНПУ імені Г.С. Сковороди, а висока оцінка роботи сковородинівців та висловлена вдячність за їх патріотизм і активну роботу стала потужним мотиваційним фактором для реалізації планів на майбутнє.

Багаторічне гасло сковородинівців «Освіта збереже Україну!» в умовах повномасштабної війни стало девізом нашого опору та єднання, віри у справедливість і незламність українського народу. Навчаючись та навчаючи, ми забезпечуємо надійний тил для наших захисників, які роблять усе можливе для того, аби наш новий навчальний рік розпочався під мирним небом незалежної країни. Разом ми обов’язково переможемо! Все буде Україна!

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.