Круглий стіл «Афганська війна (1979-1989 рр.): історичні уроки та сучасність»

У Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С. Сковороди було проведено круглий стіл «Афганська війна (1979-1989 рр.): історичні уроки та сучасність» до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ з Демократичної Республіки Афганістан.

Круглий стіл відкрили ректор ХНПУ імені Г.С.Сковороди акад. Прокопенко Іван Федорович та проректор з навчально-виховної роботи проф. Бережна Світлана Вікторівна. Модератором заходом виступила доц. кафедри всесвітньої історї Ямпольська Лариса Миколаївна.

Своїми спогадами про страшну трагедію людства поділилися викладачі, аспіранти нашого університету, ветерани Афганської війни. Учасники круглого стола розповіли свої власні історї про те, що людина робить на війні та про те, що війна робить з людиною. Круглий стіл має на меті привернути увагу спільноти не тільки до Афганської війни як трагедії, а й до мужності людей, які сьогодні захищають цілісність і суверенітет нашої держави на сході України.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.