Макаренківські читання

У музеї при Курязькій виховній колонії пройшли Макаренківські читання за участю студентів факультету початкового навчання та кафедри теорії і методики професійної освіти 18 травня 2016 року у навчально-методичному центрі-музеї при Курязькій виховній колонії ім. А.С.Макаренка відбулися заходи, приурочені до 90-річчя переїзду колоній імені Максима Горького з Полтави до Куряжа. Співробітники музею спільно з керівництвом та студентами факультету початкового навчання Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С.Сковороди провели Макаренківські читання.

Захід розпочався покладанням квітів до меморіалу «Макаренко та його вихованці», а продовжився в конференц-залі центру-музею. Зі вступним словом виступили директор музею, декан факультету початкового навчання проф. Довженко Т.О., завідувач кафедри теорії і методики професійної освіти проф. Гриньова В.М. За програмою Макаренківських читань з науковими доповідями виступили проф. Резван О.О., доц. Рудічєва Н.К., студенти І-ІV курсів факультету початкового навчання; проведена виставка творчих робіт студентів, присвячених А.С. Макаренку (керівник доц. Філатова Л.С.); головою Спілки студенів та молоді факультету Винограденко Кариною проведено тренінг «А.С. Макаренко і сучасність» (керівник доц. Єсьман І.В.); перегляд документального фільму «Гении и злодеи», екскурсія музеєм, визначення та нагородження переможців.

Під час екскурсії музеєм студенти та викладачі з великим зацікавленням слухали розповідь екскурсовода, дізнались чимало нових фактів з життя видатного педагога та талановитого письменника і залишили приємні слова вдячності та захоплення у книзі відгуків.

 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.