Міжнародна науково-практична конференція «Філософія Григорія Сковороди і ми -українці»

На пошану 300-річчя від Дня народження Г.С. Сковороди в Сковородинівському університеті з 30 листопада до 2 грудня 2022 року відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Філософія Григорія Сковороди і ми - українці», яка зібрала громадських діячів, керівників області і міста, науковців НАН і НАПН України, ректорів вишів, студентів і аспірантів.

Сьогодні Григорій Сковорода - світоч, який як ніколи об'єднує націю у священній війні за свободу і українську ідентичність.

Мета конференції - актуалізація ідей видатного філософа та їх імплементація у вітчизняну систему навчання і виховання підростаючого покоління.

Сковорода вчительську справу вважав величною, благородною і найпотрібнішою в світі. Вчитель - носій світла і це добре знають носії темряви. Тому одна з ворожих ракет й була спрямована в ніч з 5 на 6 липня в Сковородинівский педагогічний університет як унікальний освітньо-науковий і культурно-духовний осередок, де відбувається вишкіл і гартування особистості Вчителя.

Але на теренах університету справдилося справжнє диво - пам'ятник Григорію Сковороді, який рятувальники дістали з-під завалів, виявився абсолютно неушкодженим. Світло перемогло темряву! Сковорода знову став символом міці і незламного духу українців!

Орда не розуміє, що своїми варварськими діями, неможливо знищити наші цінності і багатовікову самобутню історію України. Руйнуючи символи нації, не можна зруйнувати нашу любов до Батьківщини, належність до свого Роду і Народу. Оптимістичні слова Г. Сковороди «Ми побудуємо світ кращий. Створимо день веселіший» є свідченням для нас того, що після Перемоги Україна набуде небувалого розквіту!

Більше світлин за покликанням

Дайджест подій:

  • 30 листопада відбулося перше пленарне засідання конференції. У межах заходу відбулася виставка - презентація Сковородинівського університету, на якій були представлені кращі педагогічні практики, наукові лабораторії та творчі роботи сковородинівців. Перед початком конференції учасники зібрання мали можливість ознайомитися з науковим потенціалом першого педагогічного та пріоритетними напрямами наукових досліджень вишу.
  • 1 грудня учасники конференції відвідали с. Сковородинівку і вклонилися могилі видатного сина українського народу.
  • 2 грудня відбулося друге пленарне засідання конференції. У межах наукової події відбувся телеміст, який дозволив студентам університету Григорія Сковороди в Переяслові, Києво-Могилянської академії і Харківського педагогічного поспілкуватися з Президентом України Володимиром Зеленським й разом поговорити про вічні цінності, які сповідував Григорій Савич і які слугують духовними орієнтирами у буреломному сьогоденні.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.