Міжнародний День безпечного Інтернету та захисту інформації

З метою підвищення рівня знань про безпечне використання сучасних Інтернет-ресурсів, Інститутом інформатизації освіті та Кафедрою інформаційних технологій, 6-7 лютого 2018 року було проведено відкриті практичні заняття з нагоди Міжнародного дня безпечного Інтернету та захисту інформації.

Міжнародний день безпечного Інтернету (Safer Internet Day) був заснований Єврокомісією у 2004 році й традиційно святкується у перший вівторок лютого. Понад 140 країн підтримали ідею Дня безпечного Інтернету, мільйони людей в усьому світі об’єднуються заради натхнення до позитивних змін та підвищення освіченості з питань безпеки он-лайн та участі у заходах.  У 2018 році   цей день припадає на 6 лютого та відзначається  під гаслом «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою» з метою залучити до дій кожного, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх. Більш того, цей День – це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення кращого цифрового досвіду.

На заняттях, які проводили викладачі кафедри інформаційних технологій Доценко С.О. та Лебедєва В.В., були присутні студенти першого курсу дошкільного факультету та факультету славістики. Студенти обговорювали актуальні питання «пасток» Інтернету, безпечного веб-серфінгу, кіберзлочинності, анонімності користувачів і захисту авторських прав у мережі Інтернет. Під час практичних занять студентам було запропоновано скласти метальні карти на тему «Інтернет» та визначити найбільші, на їх думку, загрози в Інтернеті.

Підсумком практичних занять було створення спільного кластеру, в якому студенти представили свої правила та поради безпечного використання Інтернету та шляхи подолання складнощів, які виникають під час роботи в Інтернеті.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.