Міжнародний день рідної мови

21 лютого — Міжнародний день рідної мови, у цей день шанують рідну мову, яка для кожного своя. Для нас такою рідною, а ширше — загальнонародною, тобто національною, є українська. З нагоди цього дня кафедрою українознавства і лінгводидактики були проведені цікаві пізнавальні заходи для студентів і викладачів не тільки нашого, а інших українських університетів. 

Перший захід — відкрита лекція «Мовне сьогодення: «своє» VS «чуже», презентована О. О. Маленко. До лекції долучилося понад 50 слухачів, серед яких студенти й викладачі нашого факультету, аспіранти кафедри, співробітники наукової бібліотеки нашого університету, студенти й викладачі Тернопільського національного педагогічного університету (кафедра української мови і методики навчання). У межах цього заходу учасники переглянули динамічний і сучасний відеоролик про українську мову.

Другий захід за участі наших студентів і модерації наших викладачів Н.І. Варич та Л.П. Петрової Озель — онлайнова міні-вікторина «Як правильно говорити українською», організована Харківською державною науковою бібліотекою ім. В. Г. Короленка. 

Українська мова — надпотужна у своєму лексико-граматичному й стилістичному ресурсові, вона здатна розповісти й зворушити, наснажити й схвилювати. Це мова нашої нації, держави, нашої держави. Бережімо її!

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.