Науково-культурна акція, присвячена святу Конституції Польщі 3 травня

18 травня 2018 року в Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С. Сковороди відбулася науково-культурна акція, присвячена святу Конституції Польщі 3 травня.

Між університетом і Генеральним Консульством Республіки Польща існують давні і міцні дружні відносини. В університеті вивчається польська мова, відкрито Регіональний центр польської культури, науки і освіти, тож освітні та наукові заходи, спрямовані на зміцнення дружби і взаєморозуміння між двома народами, є традиційними.

У Міжнародному круглому столі «Боротьба за незалежність: польський і український виміри (1914-1921рр.)» та концерті «З думою про Батьківщину» взяли участь Генеральний Консул Республіки Польща в Харкові п. Януш Яблонський, Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Польщі в Грузії п. Маріуш Машкевич, перший заступник Голови Харківської державної адміністрації п. А. Бабічев, начальник департаменту науки і освіти Харківської міської ради О. Деменко, керівники польських центрів в установах Харківської області, викладачі і студенти університету.

Концерт «З думою про Батьківщину» проведено за мотивами музики М. Оґінського, де був розкритий життєвий шлях композитора, схожий на захоплюючу повість, багату раптовими поворотами долі, найтіснішим чином пов'язаною з драматичною долею його Батьківщини, чия музика стала символом любові до Вітчизни усіх слов’янських народів.

В концерті брали участь: Народний камерний хор «Ювента» (кер. В. Королевський); Народний ансамбль народного танцю «Зорицвіт» (кер. О. Лиманська, К. Редько); Народний ансамбль бального танцю (кер. Н. Бугаєць, О Пінчук), Народний ансамбль естрадної пісні «Оксамит» (кер. Ю Доро); жіночий хор «Anima» (кер. А. Соколова, Т. Литвиненко); вокальний ансамбль «Лілея» (кер. О. Чубукіна); інструментальний ансамбль «Tredo» (кер. А. Мартем’янова); солісти-виконавці нашого закладу.

Більше світлин

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.