Ніч науки в Харкові 2021 у Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С. Сковороди

Створений у 1804 році Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди є унікальним багатогалузевим навчально-науковим комплексом, місією якого є формування освіченого українця – громадянина, патріота, професіонала, носія культури. Він динамічно розвивається, враховуючи потреби часу, впроваджує кращі світові та вітчизняні інноваційні технології. ХНПУ імені Г.С. Сковороди – осередок формування інтелектуальної еліти, заклад вищої освіти із давньою славетною історією та водночас амбітними далекосяжними задумами. 

Організатори «Ночі науки в Харкові 2021» надали унікальну можливість  закладам вищої освіти продемонструвати школярам – майбутнім абітурієнтам і студентам – свої досягнення в багатогранній науковій роботі, ознайомити відвідувачів з дослідницькими успіхами, новими проєктами, запросити бажаючих взяти участь у справжніх наукових експериментах.

Програма заходу в Харкові

Ніч науки в Харкові 2021 у ХНПУ імені Г.С. Сковороди

Ознайомитися з експозиціями факультетів Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди та презентацією досягнень науковців у рамках проведення «Ночі науки» зможуть усі бажаючі за такою адресою: м. Харків, вул. Валентинівська, 2 (найближча станція метро – Студентська). Представники кожного факультету на чолі з деканом продемонструють відвідувачам цікаві розробки з різних напрямів наукової діяльності та нададуть детальну інформацію щодо спеціальностей, яку зможуть отримати здобувачі освіти.

    Під час проведення «Ночі науки» гостинно відкриють двері: музей історії університету, меморіальна аудиторія учасників АТО, музеї зоології і ботаніки, оранжерея університету, ботанічний сад, музеї іграшки та Букваря. Викладачі й студенти університету продемонструють експозицію середньовічних старожитностей Слобожанщини навчально-наукової археологічної лабораторії ХНПУ імені Г.С. Сковороди. Відвідувачі зможуть пройти комп’ютерне експрес-тестування якостей особистості абітурієнта (студента). Усім бажаючим буде надана можливість: дізнатися про практичне дослідження ілюзій сприймання, методи арт-терапії в практичній дії; взяти участь в інтерактивній вікторині «Шляхами козацької України», у конкурсах англійських скоромовок та «Знавців природи», у квесті «Ми – особливі»,   в інтерактивних фізичних дослідах «Від простого до складного»; відвідати інтерактивну виставку «Гаджети для навчання та відпочинку», дізнатися про важливі елементи туризму. Будуть проведені досліди з хімії, майстер-клас із виготовлення вузлової ляльки, правові шаради для учнів, майстер-майнд «Детектив», презентацію «Криміналістика». У відвідувачів  буде можливість ознайомитися з особливостями культур КНР, Туреччини, Японії, Ізраїлю, Ірану, взяти участь у майстер-класах зі східної каліграфії та оригамі, одягання кімоно, відчути себе особливим гостем на китайській чайній церемонії чи турецькому чаюванні. 

Це далеко не повний перелік усіх цікавих подій, які відбуватимуться на «Ночі науки» у стінах Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди. Упевнені, що всі відвідувачі заходу отримають безліч позитивних емоцій та яскравих вражень від почутого й побаченого, сподіваємося, що в багатьох з них  виникне бажання пов’язати  свою долю саме з найгуманнішою професією в світі – Учитель. Сковородинівська родина гостинно запрошує до навчання усіх, хто бажає здобути якісну освіту, стати конкурентоспроможним фахівцем, знаним науковцем та справжнім педагогом. 

 

      

                               

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.