Олімпійське свято

06 лютого 2018 року Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди приєднався до світової олімпійської спільноти у підтримці найважливіших зимових змагань світу!

З 9 по 25 лютого у місті Пхьончхан (Південна Корея) розпочинаються ХХІІІ Зимові Олімпійські ігри. З грецьких Афін до Південної Кореї вже прибув олімпійській вогонь. Естафета його передачі територією Південної Кореї відбувалася протягом 100 днів. У ній взяли участь 7,5 тисячі факелоносців. Програма ігор 2018 року складається з 15 зимових видів спорту. Вісім з них належать до льодових: бобслей, санний спорт, скелетон, хокей з шайбою, фігурне катання, ковзанярський спорт, шорт-трек і керлінг, а решта, лижні змагання: гірськолижний спорт, сноубординг, фрістайл, біатлон, лижні перегони, стрибки з трампліна та лижне двоборство. За медалі змагатимуться майже 3000 спортсменів із 92 країн світу. 33 спортсмени від України вже вибороли право на участь у цих змаганнях.

На олімпійське свято до нашого університету завітали почесні гості:

  • Голова Харківського обласного відділення НОК України, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України ХРИСТОЄВ ВІКТОР АНАТОЛІЙОВИЧ;

  • Заступник начальника Харківського обласного відділення комітету з фізичного виховання та спорту МОН України ЛУК'ЯНЧЕНКО НАТАЛЯ ПЕТРІВНА;

  • Учасниця Олімпіади-2016 року, Заслужений майстер спорту України, радник Голови ХОДА, викладач кафедри циклічних видів спорту ХНПУ імені Г.С. Сковороди САДУРСЬКА КАТЕРИНА СЕРГІЇВНА;

  • Бронзова призерка Паралімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, Майстер спорту України міжнародного класу, студентка ІІ курсу факультету іноземної філології ПІДДУБНА МАРИНА.

Зі словами підтримки олімпійського руху, побажаннями спортивних та життєвих досягнень і рекордів виступили: член виконкому НОК України в Харківській області, голова Спортивної Спілки учнівської та студентської молоді, ректор нашого університету, академік Прокопенко І.Ф. та голова обласного відділення НОК України Христоєв В.А.

Право підйому олімпійського прапора було надане учасниці Олімпійських ігор Катерині Садурській та Майстру спорту України, студенту економічного факультету Назару Лободенко.

Особливу подяку висловлюємо ведучім нашого заходу, студентам історичного факультету Луніну Михайлу та Тарасенко Олександрі, а також всім студентам, викладачам і деканам факультетів які взяли участь в даному заході.

Голова Спортивного клубу університету, доц. Кривенцова І.В.

Більше світлин

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.