Передноворічне чудо людських сердець

Чи можна уявити наближення новорічних свят без здійснення заповітних мрій? Звичайно, що ні. На мою думку, саме у грудні, останній сходинці року, кожен з нас знаходиться у передчутті новорічного дива, особливого, таємничого і невідомого... Кожен таїть у собі надію на щось прекрасне. Так чому б не зробити когось по-справжньому щасливим у цей казковий вечір, адже не повірити у казку на день Святого Миколая просто неможливо.

Тому студенти - волонтери нашого університету не стали виключенням і відгукнулись. 12 грудня ми відвідали дітей-вихованців комунального закладу «Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей», що знаходиться за адресою вул. Краснодарська 102-А. Завчасно зателефонувавши адміністрації даного закладу, ми дізнались, що є багато речей, які терміново потрібні дітям, адже без них казка в стінах цього дитячого будинку може не відбутись. Нами були придбані новорічні іграшки у кількості 71 шт., а також чешки для дівчат і хлопців – 36 пар (білого і чорного кольорів) за гроші, зібрані  факультетами на університетській ярмарці під час «Тижня студентського самоврядування». Також частину матеріальної допомоги для придбання подарунків надала волонтер Аля Безліс.  Також нам вдалось зустрітися з жінкою-волонтером Катериною Зінченко, яка приєдналась до нашої акції та передала велику кількість солодощів для цих дітей.

Однак на цьому наші добрі справи не закінчились. Ми вирішили допомогти діткам Ізюмського інтернату і Зеленогайського будинку дитини. Були придбані і відправлені 56 наборів новорічних солодощів, круасанів і соків. У даних заходах фінансово взяли участь всі факультети університету, а також особисто представники-волонтери історичного факультету і факультету іноземної філології.

Крім цього студенти історичного факультету взяли волонтерську участь у заході, який проводився у м. Харкові і мали змогу допомогти людям з обмеженими можливостями.

Ми щиро вдячні цим людям, які знайшли сили і час, аби зробити життя дітей кращим! Коли бачиш посмішку на устах дитини, то саме тоді починаєш розуміти, що допомагаєш і працюєш не дарма. Хіба це не новорічне диво?

Студентка 2 курсу 21-ї групи, 
голова волонтерського комітету
історичного факультету
Водяницька Людмила

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.