Перегляд документальної кінострічки "Діти Тегерану"

29 січня 2019 року на базі Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди відбувся перегляд документальної кінострічки "Діти Тегерану" за участі режесерів та продюсерів фільму Далії Гутман та директора Ізраїльського культурного центру у Харкові Марка Гольдмана.

Презентація кінострічки розпочалася з привітального слова ректора ХНПУ імені Г.С. Сковороди академіка Прокопенка Івана Федоровича та головного продюсера фільму Далії Гутман.
"Діти Тегерану" - реальна історія про першу групу, яка змогла врятуватися під час Голокосту і потрапити в Ерец Ісраель взимку 1943 року. Подія зібрала повну залу університетської громади та усіх небайдужих харків'ян.
Герої стрічки - реальні люди, які особисто розповіли про свою втечу, трагічні події того часу, війну, голод та загибель рідних. Більшість з них залишились сиротами, втратили під час дороги своїх рідних, але стали першими врятованими жертвами Голокосту. Попри те, що багато хто з них зараз посідає важливе місце в Ізраїльському суспільстві, досвід біженців залишився невід'ємною частиною їх життя.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.