Практикум-майстер-клас від сертифікованого бізнес-коуча Дмитра Ляховецького

16 квітня 2021 року в онлайн-форматі відбувся практикум-майстер-клас від нашого випускника, експерта з успішного проведення публічних виступів, сертифікованого бізнес-коуча, фахівця у сфері ораторського мистецтва Дмитра Ляховецького. Дипломований психолог завітав до університету на запрошення Асоціації випускників ХНПУ імені Г.С. Сковороди. Онлайн-захід відкрила проректорка з навчально-виховної роботи Наталія Борисенко, яка привітала учасників та гостей зустрічі.

Здається, що може бути простішим за спілкування: один говорить, а інший слухає. Проте цей процес не такий простий, адже нерідко трапляється, що зміст відправленого нами меседжу не збігається з тим, що його отримує співрозмовник. Сьогодні учасники зустрічі вчилися разом розуміти та уважно слухати свого опонента, уникати конфліктних ситуацій та вміло вести діалог, а головне – набули навиків як не губитися та майстерно переводити опонента на своє «експертне поле».

Під час лекції учасники дізналися про головні секрети успішної комунікації, ефективні механізми започаткування та розвитку особистого бренду, познайомилися з законами сприйняття людини людиною (за А. Меграбяном) та шляхи подолання комунікаційних бар’єрів. Лектор акцентував увагу на тому, що людське спілкування відбувається не тільки за допомогою вербальних, але й невербальних сигналів, які сприймаються переважно на підсвідомому рівні і нерідко визначають наше емоційне ставлення до іншої людини. 

Спікер поділився власним досвідом роботи у сфері комунікацій, де йому вдалося реалізувати низку цікавих та важливих проєктів. Разом з тренером всі присутні визначили, як майстерно потрібно відповідати на «незручні» та провокаційні запитання, спробували відпрацювати певні навички у цьому процесі. 

Майстер-клас відбувся надзвичайно змістовно та цікаво, адже був наповнений корисним практичним матеріалом та позитивними емоціями. Учасники навіть не помітили, як швидко промайнув час. Це була і лекція, і дискусія, інтерактив і майстер-клас водночас. Всі присутні отримали цінні поради щодо удосконалення публічного мовлення та переконалися, яку важливу роль відіграють інтонація, модуляції голосом, логічні паузи, жести. Опісля лектор із задоволенням відповів на запитання учасників.

Координаторка Асоціації випускників університету Алла Цапко виразила слова вдячності гостеві за потужний заряд позитиву і велику кількість корисних порад та висловила побажання, аби ці зустрічі у нашому університеті стали традиційними. Натхненні і мотивовані учасники онлайн-заходу подякували Дмитру Ляховецькому і запросили відвідати наш університет знову.

Дякуємо Дмитру за півтори години позитиву, теорії та практики! До зустрічі в сковопрдинівській родині.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.