Разом перетворюємо виклики на можливості

За період карантину колективом ХНПУ імені Г.С. Сковороди були зроблені вагомі кроки у напрямку розвитку дистанційної освіти, завдячуючи яким Університету вдалося зберегти ефективність навчального процесу у нових умовах і закласти фундамент подальшого ефективного поступу.  

Для технічної підтримки, консультацій і допомоги в користуванні системою дистанційної освіти Moodle (ПДО ХНПУ) за кожним факультетом та підрозділом Університету було закріплено окремого співробітника Інституту інформатизації освіти, що дозволило у стислі строки організувати на ПДО ХНПУ остаточну реєстрацію усіх викладачів та студентів, які були подані факультетами. Нині повністю зареєстровано 7 із 11 факультетів.

Паралельно ведеться реєстрація дистанційних курсів по всіх факультетах та підрозділах, яких уже  нараховується близько 1700, що в декілька разів більше, ніж станом на початок карантину. Точні цифри називати складно – інформація постійно оновлюється.  

Наведемо цифри поточної кількості зареєстрованих курсів основних навчальних підрозділів Університету (на 02.05.2020):

Історичний факультет - 78
Факультет психології і соціології  - 168
Фізико-математичний факультет - 162
Факультет мистецтв - 244
Факультет іноземної філології - 217
Природничий факультет - 115
Український мовно-літературний факультет імені Г.Ф. Квітки-Основ'яненка - 197
Юридичний факультет - 78
Факультет початкового навчання - 92
Факультет дошкільної освіти - 44
Факультет фізичного виховання і спорту - 57
Інститут інформатизації освіти - 53
Інститут підвищення кваліфікації педагогічних працівників і менеджменту освіти - 8
Аспірантура (докторська школа) - 35

Проректором з наукової роботи Бойчуком Юрієм Дмитровичем розроблено план проведення екзаменаційної сесії та протокол проведення іспитів у дистанційній формі.

Проректором з інноваційної діяльності та перспективного розвитку  Зубом Станіславом Сергійовичем й Інститутом інформатизації освіти (на базі Науково-навчальної лабораторії розробки програмного забезпечення) ведеться активна підготовка по завантаженню екзаменаційних білетів в ПДО ХНПУ та організації іспитів, створюються інструкції для викладачів та студентів, розробляються скрінкасти для технічного персоналу ХНПУ, який зайнятий у підготовці до сесії в режимі онлайн.

Усе вищеозначене дає підстави на високу оцінку ступені готовності нашого Університету не тільки до ведення навчального процесу у дистанційній формі, а також для проведення екзаменаційних сесій у такому форматі.

Директор Інституту інформатизації освіти, Прокопенко А.І.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.