Рчниця бою під Крутами

29 січня в Україні відзначають річниця бою під Крутами, яка для українського народу стала символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність. Саме в цей день молоді захисники Української Народної Республіки власною кров'ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху.  Поблизу залізничної станції Крути, що розташована за 130 кілометрів на північний-схід від Києва, 300 курсантів військової школи, студентів і гімназистів прийняли на полі нерівний бій із майже 5-тисячною більшовицькою армією, рішуче відстоюючи право українського народу жити у власній державі.

В рамках вшанування пам`яті героїв Крут в університеті були проведені кураторські виховні години в академічних групах на тему: «Крути: подвиг і трагедія». Викладачі ознайомлювали молодих людей з тим, що цей історичний день запам'ятався завдяки сміливості та жертовності крутянців. Їхній подвиг став символом героїзму та відданості й водночас національної трагедії. Це зробило їх прикладом для майбутніх поколінь захисників України.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.