Середньовічна археологічна експедиція

6 липня 2018 року з дружнім візитом до городища Мохнач (Зміївський район Харківської обл.), де проходить Середньовічна археологічна експедиція нашого університету, завітав ректор ХНПУ імені Г.С.Сковороди акад. Прокопенко Іван Федорович та декан Історичного факультету проф. Бережна Світлана Вікторівна.

Керівник археологічної експедиції доц. Колода Володимир Васильович провів екскурсію та ознайомив із результатами археологічних досліджень. З початку польового сезону були виявлені житлові комплекси, скелети дорослих осіб, жіночі та чоловічі прикраси, а також предмети матеріальної культури, що свідчать про інтенсивне життя на цій місцевості у період раннього Середньовіччя.
Іван Федорович Прокопенко завжди приділяв особливу увагу історії Слобожанщини. Саме за його підтримки ще у далекому 1993 році на базі нашого університету була створена спеціалізована археологічна лабораторія (спочатку лише камеральна) та навчальний музей, який містить кілька сотень експонатів, що відображують давню історію нашого краю з кам'яної доби до часів заселення Слобожанщини. Зараз у ньому проводять навчальні екскурсії та практичні заняття для студентів. З його експонатами та фондами (в них зберігається кілька тисяч стародавніх артефактів) працювали науковці з різних академічних та навчальних закладів України та зарубіжжя.

Студенти-практиканти мали змогу продемонструвати власні знахідки особисто ректору нашого університету. Іван Федорович привітав майбутніх істориків з новими здобутками, підтримав всю археологічну експедицію смачними подарунками та відзначив особливий командний дух студентів-практикантів. Адже археологія- це наука, де кожен своїми знаннями сприяє досягненню єдиної мети. Успіх розкопок залежить від злагодженості та професійної майстерності всієї експедиції.

Більше світлин

 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.