Сковородинівський університет підписав Меморандум про співпрацю з британським університетом Кардіфф Метрополітен (Cardiff Metropolitan University).

28 червня 2022 року відбулася знакова подія між академічними установами України та Великобританії! Під час онлайн-конференції, присвяченої ініціативі єднання між британськими та українськими вишами, Сковородинівський університет підписав Меморандум про співпрацю з університетом Кардіфф Метрополітен (Cardiff Metropolitan University). Масштабний онлайн-захід відбувся за участю Посла Великобриитанії в Україні Мелінди Сіммонс, Посла України у Великобританії Вадима Пристайка та представників понад 70 закладів вищої освіти України та Великобританії. Сковородинівський університет представляли ректор Юрій Бойчук та проректорка з наукової, інноваційної і міжнародної діяльності Світлана Бережна.

Більше світлин тут

Підписання Меморандуму стало продовженням співпраці, розпочатої університетами у межах програми «Ініціатива Єднання», започаткованої компанією «Cormack Consultancy Group» у партнерстві з об’єднанням університетів Великобританії «Universities UK», як підтримка українських вишів та відповідь на загрози для вищої освіти України від російської агресії.

Проєкт «Ініціатива Єднання», учасником якого став наш університет, був підтриманий Міністерством освіти та науки України та покликаний надихнути академічну спільноту знайти нові форми та ресурси для продовження навчання, викладання та досліджень у сучасних буремних реаліях.

Робочі групи наших університетів запланували низку ініціатив для підтримки освітнього процесу у ХНПУ імені Г.С. Сковороди, у надскладних умовах повномасшабної війни.

Серед напрямів підтримки та довгострокової співпраці наших університетів – забезпечення безперервності проведення досліджень та наукової роботи на базі британського університету. В пріоритетних напрямках: співпраця на рівні технічної підтримки дистанційної освіти; співробітництво у галузі педагогіки, мистецтва, спорту і фізичного виховання, співробітництво на рівні студентського самоврядування для обміну досвідом та багато ін.

Найближчим часом планується оголошення програм академічної мобільності для здобувачів вищої освіти Сковородинівського університету на базі Кардіффського університету у Великобританії, які об'єднають викладачів та студентів обох вишів.

ХНПУ імені Г.С. Сковороди отримає доступ до ресурсів бібліотеки Кардіффського університету, дистанційних курсів, в т.ч. мовної підготовки здобувачів вищої освіти.

Висловлюємо щиру подяку нашим британським партнерам за підтримку у надскладні часи! Віримо, що вже скоро ми зустрінемось у реальному вимірі на вільній українській землі, сплануємо та реалізуємо усі наші спільні задуми та проєкти! Разом наближаємо нашу Перемогу!

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.