Сьогодні вночі російські війська «денацифікували» Харківський національний педагогічний університ імені Г.С. Сковороди.

 На світлинах — зруйнована, внаслідок ракетних обстрілів Харкова, частина навчального корпусу Alma Mater. Ракети потрапили саме в те місце, де знаходився пам’ятник Григорію Сковороді, з його пророчим написом на стіні «Ми сотворим світ получшій, созиждем день веселейший». Від удару також постраждали важливі інфраструктурні об’єкти: музей історії університету, редакція газети «Учитель», наукова бібліотека та частина будівлі, де базується український мовно-літературний факультет імені Г.Ф. Квітки-Основ’яненка.

Без болю і жаху неможливо дивитися на те, що з нашим містом і університетом робить російський агресор.

Але ХНПУ — не просто велика споруда. Це цілий всесвіт, у якому ми живемо. Кожна цеглинка цієї світобудови важлива, адже просякнута знаннями і мріями, яскравими емоціями, сміливими ідеями і сподіваннями сковородинівців.

Орда не розуміє, що своїми варварськими діями, неможливо знищити наші цінності і багатовікову історію. Руйнуючи будівлі, не можна зруйнувати нашу любов до Батьківщини, наші знання, сміливість, духовну міць, нашу силу, нашу мрію.

Харків і Сковородинівський обов’язково вистоять! А будь-які ушкодження будівель та інфраструктури ми обов’язково усунемо. Після перемоги українського народу над російською ордою.

Перемога буде за нами! Все буде Україна!

 

 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.