Світла пам'ять. Вічний спомин в наших серцях.

Відійшов у вічність український літературознавець і письменник, член Національної спілки письменників України, доктор філологічних наук, професор кафедри української і світової літератури Леонід Володимирович Ушкалов

З 1977-го по 1982 рік навчався на філологічному факультеті Харківського державного університету. Після закінчення університетського курсу працював на посадах викладача, доцента (1993) й професора (1995) на кафедрі української та світової літератури ХНПУ імені Г.С. Сковороди. У 1989 році в Інституті літератури ім. Тараса Шевченка НАН України захистив кандидатську дисертацію («Творчість Григорія Сковороди і антична культура»), а в 1996 році – докторську («Література українського бароко в її зв’язках із філософією»).
Професор Ушкалов – автор академічних розвідок з історії української літератури, філософії та богослів’я, науково-популярних праць, дитячих книжок, упорядник, редактор і коментатор численних наукових та художніх видань (зокрема Повної академічної збірки творів Григорія Сковороди).
Лауреат міжнародної літературно-мистецької премії ім. Григорія Сковороди та премії НАН України ім. Івана Франка.

Колектив викладачів, співробітників, студентів факультету та університету висловлюють глибоке співчуття рідним та близьким.
Світла пам`ять про нього назавжди залишиться в наших серцях ...

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.