Свято, присвячене Дню фізичної культури і спорту в Україні, Міжнародному Дню студентського спорту та підтримки олімпійського руху, а також з нагоди відкриття зали олімпійської слави

17 вересня 2019 року у Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С. Сковороди відбулося спортивне свято, присвячене Дню фізичної культури і спорту в Україні, Міжнародному Дню студентського спорту та підтримки олімпійського руху, а також з нагоди відкриття зали олімпійської слави!

Міжнародний олімпійський рух є частиною життя цивілізації, він сповідує взаємоповагу, взаємопорозуміння, людяність, шляхетність, красу і підтримує гасло «Мир у всьому світі!»
Харківський педагогічний пишається вихованцями, які на спортивних аренах своїми досягненнями прославляли, прославляють і надалі будуть підтримувати імідж України, як спортивної держави!
Найвідоміші чемпіони олімпійських ігор які мають безпосереднє відношення до нашого університету: Марія Гороховська, Юрій Поярков, Юрій Венгеровський, Василь Матушевас, Леонід Жаботинський, Катерина Куришко; призери: Володимир Долгов, Михайло Тишко, Олександр Гвоздик та учасники Олімпіад: Володимир Шестеров, Сергій Товстопльот, Геннадій Блізнецов, Олександр Маначинський, Олександр Горбачук, Дмитро Карюченко, Максим Хворост, Катерина Садурська і ще багато інших!

Більше світлин

Майстерність спортсменів сформували відомі всьому світу тренери, які навчались і працювали в Харківському педагогічному: Віталій Петров (тренер Сергія Бубки), заслужені тренери країни: Василь Титар (волейбол), Леонід Авербах і Ірина Одокієнко (фехтування), Андрій Ляшенко і Ірина Дєлова (підводне плавання) та інші.
На святі були присутні почесні гості:

  • Член виконкому Харківського обласного відділення НОК України, ректор ХНПУ імені Г.С. Сковороди, академік Іван Прокопенко;
  • Директор Управління у справах молоді та спорту ХОДА, учасник олімпійських ігор 1996 року, переможець всесвітніх Універсіад, МСМК з легкої атлетики Віталій Кириленко;
  • Голова Харківського обласного відділення НОК України, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України Віктор Христоєв;
  • Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, директор КДЮСШ «ХТЗ», МСМК з боксу Леонід Задорожний;
  • Президент Харківської обласної федерації легкої атлетики, член виконкому ХОВ НОКУ, професор Анатолій Губа;
  • Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, випускник факультету фізичного виховання, професор Микола Олійник;
  • МСМК з легкої атлетики, учасник олімпійських ігор 1980 р., випускник факультету фізичного виховання Володимир Шестеров;
  • ЗМС України з фехтування, учасник олімпійських ігор 2004, 2008 і 2016 рр, аспірант ХНПУ Максим Хворост;
  • ЗМС України, учасниця олімпійських ігор 2016 р., викладач кафедри циклічних видів спорту Катерина Садурська;
  • МСМК з легкої атлетики, учасниця олімпійських ігор 2000 і 2004 рр.Оксана Кайдаш;
  • Почесні гості з м. Чубут (Аргентина): доктор психологічних наук Хуліан Маріно та аспірант Хуан Круз Аріаз

Відкрив свято ректор, академік І.Ф. Прокопенко.
Зі словами привітання до колективу університету звернувся голова ХОВ НОКУ В.А. Христоєв. Він подарував цінні дарунки від НОК України відомим спортсменам, присутнім на святі та передав до музею чотири Прапори:

  • із зимових олімпійських ігор у Солт-Лейк-Сіті, 2002 р.;
  • з ХХVІІІ олімпійських ігор в Афінах, 2004 р.;
  • з ХХІХ олімпійських ігор в Пекіні, 2008 р.;
  • з Всесвітніх ігор з не олімпійських видів спорту, 2008 р.

Ми дуже вдячні Віктору Анатолійовичу за привітання, цінні подарунки, багаторічну плідну співпрацю та реальну підтримку.
Гостей і учасників свята феєричним виступом привітали вихованці кафедри гімнастики, музично-ритмічного виховання і фітнесу!
Почесні гості урочисто відкрили залу олімпійської слави ХНПУ імені Г.С. Сковороди у НСК факультету фізичного виховання і спорту імені славетного Юрія Пояркова!

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.