Третє заняття для викладачів проєкту "Візуальне мистецтво як засіб профілактики та подолання емоційного вигорання педагогів"

У четвер, 26 вересня 2019 року, відбулося третє заняття для викладачів проєкту по запобіганню та подоланню емоційного вигорання педагогів засобами візуального мистецтва. Зустріч була довгоочікуваною, хвилюючою, адже це перша творча майстерня курсу, під час якої учасники створювали картини у техніці «емоційний живопис», використовуючи обладнання професійних художників: полотна на підрамнику, пензлі, акрилові фарби.

Емоційний живопис має потужний вплив на підсвідомість людини. Ця техніка розкриває творчий потенціал, дає можливість дізнатись про свої потенційні можливості. Інтуїтивно викладаючи фарбами свій настрій, мрії і плани, людина може легко отримати доступ до своїх прихованих ресурсів і енергії.
Заняття професійно провела Чеботова Яна Валентинівна(Yana Chebotova) – кандидат психологічних наук, доцент кафедри дизайнуХНПУ імені Г.С. Сковороди, професійний художник, психолог, арт-терапевт. Вона змогла не лише за лічені хвилини дати основи роботи з професійним обладнанням і познайомити з технікою малювання, а, найголовніше, створила своїм власним арт-терапевтичним станом невимушену, гармонійну атмосферу в аудиторії, в результаті чого усі учасники легко, із задоволенням створили красиві власні картини.
Дякуємо за допомогу в проведенні заняття Чаусу Дмитру Вікторовичу(Дмитрий Чаус), доценту кафедри образотворчого мистецтва ХНПУ імені Г.С.Сковороди, професійному художнику.
#ЗаПідтримкиУКФ #ХНПУ #норд #грант #KhNPU #UCF #УКФ #візуальнемистецтво #емоційневигорання #психологія #арттерапія #педагоги

 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.