Урочистості з нагоди освітянського свята – Дня працівників освіти

4 жовтня 2019 року в Харківі відбулися урочистості з нагоди освітянського свята – Дня працівників освіти.

Сковородинівська громада на чолі з ректором акад. Прокопенком І.Ф. відвідали урочистий концерт до Дня працівника освіти у ХАТОБ «СХІД opera”. Святковий захід розпочався з відео-привітання голови ХОДА Юлії Олександрівни Світличної. Нагороди кращим працівникам освіти вручив заступник голови ХОДА Бабічев Анатолій Валерійович. На всіх учасників заходу чекав неймовірний музичний сюрприз від Сімфо-шоу Світові хіти « PRIME ORCHESTRA” та дитячих колективів Харкова.

Також свято було організовано в Харківському Палаці спорту для 5 тисяч працівників сфери освіти – ветеранів галузі, керівників та педагогів закладів вищої, загальної середньої, дошкільної, професійної та позашкільної освіти.

Харківський міський голова Геннадій Кернес подякував педагогам за відмінну підготовку учнів і високі результати вихованців в інтелектуальних, спортивних та творчих змаганнях різних рівнів.

Мер міста звернувся до освітян зі словами: «Я часто кажу, що освіта – один із китів, на якому стоїть наше місто. Ви – велика академічна харківська родина. Думаю, що вам завжди приємно отримувати оцінки за свою працю, коли учні виграють олімпіади та конкурси. Бажаю вам заслуженої поваги, теплої атмосфери в колективах, колегіальної солідарності, щоб реформи, що відбуваються в освіті, втілили в життя ваші надії та мрії. Бажаю, щоб суспільство не забувало про вчителів та щоб наші керівники завжди пам'ятали, що ваш труд повинен бути високооплачуваним». Геннадій Кернес побажав педагогам  здоров'я, миру, спокою, щастя та добробуту.

Освітяни, які своїми досягненнями зробили вагомий внесок у розвиток освіти нашого міста, відзначені Подяками міського голови.

За вагомий внесок у розвиток вищої освіти нагороджені науково-педагогічні колективи 5 закладів: Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова, Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди.

СередзакладівпрофесійноїосвітивідзначеніколективиХарківськоговищогопрофесійного училища швейного виробництва та побуту й Регіонального центру професійної освіти інноваційних технологій будівництва та промисловості.

За високі результати ЗНО випускників закладів нагороди вручено колективам гімназій №№ 6, 46, 116 та 169, спеціалізованої школи № 162, приватного науково-виховного комплексу «Вересень».

За рейтингом спортивних результатів вихованців першою в Україні стала Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 13. 

За вагомий внесок у справу навчання та виховання дошкільнят Подякою Харківського міського голови нагороджуються колективи закладів дошкільної освіти №№ 119, 150, 323 та 440.

Після церемонії нагородження для харківських педагогів виступив український співак, композитор, автор текстів Олег Винник.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.