Урочисти заходи з нагоди Дня пам’яті та примирення

8 травня 2019 р. університетська громада на чолі з ректором ХНПУ імені Г.С. Сковороди акад. Прокопенком І.Ф. долучилася до урочистих заходів з нагоди Дня пам’яті та примирення на Меморіалі Слави у Лісопарку. Це свято мужності, честі, сили, сліз і радості, пам’яті, слави віковічного подвигу заради миру й щастя, свято безсмертної пам’яті поколінь, яка червоною ниткою спогадів єднає людей, віддалених часом...

В пам'ять про загиблих пролунав триразовий залп, військові пройшли урочистим маршем. Священнослужителі на чолі з Митрополитом Харківським і Богодухівським Онуфрієм відслужили поминальний молебень.

У супроводі симфонічного оркестру Харківської обласної філармонії декламувалися поетичні твори, присвячені подвигу захисників вітчизни. Метроном відлічив хвилину, всі схилили голови й знамена на вшанування полеглих у роки Другої світової війни. Присутні пройшли центральною алеєю та поклали до підніжжя Скорботної Матері-Батьківщини квіти пам’яті про синів, які не повернулися з поля бою.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.