Вебінар «Академічна доброчесність: теорія та практика»

2 листопада 2020 року у нашому університеті відбувся вебінар «Академічна доброчесність: теорія та практика». Учасниками онлайн-заходу стали переважно здобувачі та професорсько-викладацький корпус ХНПУ імені Г.С. Сковороди.

Вебінар розпочався з вітального слова в.о. ректора університету доктора пед. наук, проф., член-кор. НАПН України Бойчука Юрія Дмитровича.

Модератором вебінару виступила проф. Башкір Ольга Іванівна.

Поважними спікерами онлайн-зустрічі стали:

  • Артюхов Артем Євгенович екс-голова підкомісії «Академічна доброчесність» при МОН України (2016-2019), член Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, член робочої групи з доброчесності в науці, European Council of Doctoral Candidates and Junior Researchers, Brussels, Belgium (Європейська рада аспірантів і молодших учених, Брюссель, Бельгія), координатор проєкту Strengthening Academic Integrity in Ukraine Project (Зміцнення академічної доброчесності в Україні) в Сумському державному університеті.
  • Алі Тахмазов (Республіка Польща), в.о. директора «Plagiat.pl», автор видання «Практика та міжнародний досвід боротьби з плагіатом. Методологія оцінювання. Рекомендації».

Експерти розповіли про головні принципи академічної доброчесності, вказали на основні відмінності плагіату від технічної помилки при оформленні наукового дослідження та продемонстрували шляхи його виявлення та ін. Учасники заходу мали можливість поставити запитання спікерам у чаті онлайн-зустрічі.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.