Відкриття меморіальної навчальної аудиторії-кабінету хорового диригування імені В.В. Королевського

25 лютого 2019 року на факультеті Мистецтв Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди пройшов концерт-пам’яті, присвячений Вчителю: хоровому диригенту, викладачу, педагогу, наставнику, колезі та другу - Віктору Валентиновичу Королевському. Творчий захід пам’яті відвідав ректор університету, академік І.Ф. Прокопенко, який відкрив меморіальну навчальну аудиторію-кабінет хорового диригування імені В.В. Королевського разом з проректором з навчально-виховної роботи С.В. Бережною, директором молодіжного центру Н.П. Грицаненко, численними співробітниками факультетів університету та запрошеними представниками Харківської обласної філармонії.

Понад тридцять років творча та педагогічна діяльність Віктора Королевського була пов’язана з ХНПУ імені Г.С. Сковороди, де в 1993 році ним було створено Камерний хор “Ювента”. За часи свого існування хор здобув звання Народний аматорський колектив профспілок України, ставав лауреатом багатьох престижних та визнаних хорових конкурсів і фестивалів. За плідну творчу діяльність та роботу з виховання студентської молоді В.В. Королевського неодноразово було нагороджено відзнаками та грамотами міністерства освіти і науки України, Харківської обласної і міської державних адміністрацій.

Рішенням виконавчої ради університету Народному камерному хору “Ювента” присвоєно ім’я Віктора Королевського.
Нехай світла пам’ять про чудову людину, музиканта не згасне як світло зірок, що довго мандрують вселеними наших душ, нагадуючи кожному: хто ми, що ми, чому ми, куди ми ...

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.