Всесвітній день спорту - 2019

02 квітня 2019 року, з нагоди Всесвітнього дня спорту, у ХНПУ імені Г.С. Сковороди провели олімпійський день під гаслом «Спорт за ради миру та розвитку» за підтримки Національного олімпійського комітету України.

Право підняти олімпійський прапор було надано майстру спорту, учасниці Олімпійських Ігор в Ріо-де-Жанейро - 2016р., Катерині Садурській, та студенту факультету фізичного виховання Єгору Міненку. Студенти та гості свята відвідали Олімпійський урок, ключовою подією якого, стала зустріч з олімпійцями та паралімпійцями, більшість з яких є випускниками ХНПУ імені Г.С. Сковороди. Присутні обговорили питання здорового способу життя, спорту та  олімпійського руху зокрема. Студенти мали змогу поставити хвилюючі їх питання, а за найоригінальніші - отримати символічний подарунок. Цей олімпійський урок надав нам ще один приклад спілкування людей за ради миру та щастя. Плекаємо надію, що олімпійські принципи стануть дороговказом для майбутніх поколінь.

Також учасники свята з нагоди Міжнародного дня спорту підняли білі картки (#WhiteCard), чим висловили своє бажання жити та сприяти миру, рівності в спорті, здоровому способу життя, фізичній та інтелектуальній активності.

Традиційно флешмоб з підняттям білих карток відбувається в усьому світі напередодні та в рамках щорічного відзначення Міжнародного дня спорту заради миру. Його було засновано рішенням Генеральної Асамблеї ООН 6 років тому за підтримки Міжнародного олімпійського комітету.

Біла картка символізує мир, нейтральність та зобов’язання діяти заради кращого світу. Минулого року до акції приєдналося понад 40 млн. інтернет-користувачів, включно з лауреатами Нобелівської премії миру, главами держав, урядовцями, очільниками міжнародних організацій, міжнародних спортивних федерацій та спортсменами вищого світового рівня.

Більше світлин

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.