Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів освіти «Актуальні проблеми досліджень у галузі соціальної педагогіки і соціальної роботи», присвячена 300-річчю з дня народження Григорія Савича Сковороди

19 травня 2022 року під час святкування тижнів науки в Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С. Сковороди на факультеті психології і соціології відбулась організована кафедрою соціальної роботи і соціальної педагогіки щорічна Всеукраїнська науково-практична конференція, присвячена 300-річчю з дня народження Григорія Савича Сковороди «Актуальні проблеми досліджень у галузі соціальної педагогіки і соціальної роботи». У ній в онлайн-форматі взяли участь молоді науковці різних рівнів вищої освіти (бакалаврського, магістерського та освітньо-наукового) з різних куточків України (Дрогобич, Полтава, Суми, Кривий Ріг, Харків). Співорганізаторами конференції стали ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка та Криворізький державний педагогічний університет.

Під час роботи конференції до молодих науковців зі словами вітання й настановами у науково-дослідницькій діяльності звернулись  колеги-наставники з дружніх університетів нашої країни, а також випускники спеціальності «Соціальна педагогіка» нашого університету Вікторія Щербакова (менеджер у соціальній сфері, керівник проєктів «Домашня опіка» та «Паліативна допомога» Харківського обласного благодійного фонду «Соціальна служба допомоги») та Катерина Хоффман – соціальний педагог початкової школи Фрідріх Зільхер, м. Боблінген, Баден-Вюртемберг, Німеччина.

Здобувач другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 231 «Соціальна робота» Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, соціальний педагог та диякон Згромадження отців Салезіян Української Греко-Католицької Церкви Тарас Байовський висвітлив досвід соціально-педагогічного супроводу учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану в Україні.

Під час конференції результати власних наукових досліджень, досвід реалізації соціальних проєктів та вирішення актуальних в умовах сьогодення проблем соціальної педагогіки й соціальної роботи представили здобувачі першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти. Наприкінці заходу відбулось нагородження переможців за підсумками наукової діяльності СНТ спеціальності «Соціальна робота» у 2021-2022 навчальному році, а також традиційна посвята юних науковців-початківців – першокурсників спеціальності «Соціальна робота» у соціальні працівники.

Червоною ниткою конференції стали спільне ствердження студентів, випускників та професійної спільноти про «сродність» вибору життєвого й професійного шляху, готовність втілювати в життя заповіді Григорія Савича Сковороди, незламна віра у те, що наука, освіта, знання і якісна праця врятують світ, а також прагнення діяти на своєму місці на благо суспільства і Батьківщини.

Бажаємо молодим науковцям здоров’я, невичерпної енергії, миру, добра, життєвого оптимізму, утілення творчих та наукових здобутків для блага і процвітання рідної України!

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.