Вшанування пам‘яті Юрія Пояркова

Шануємо пам‘ять великого спортсмена!
Згідно з календарем спортивно-масових заходів ХНПУ імені Г.С. Сковороди, факультет фізичного виховання і спорту, за підтримки ректорату, вшанував пам‘ять Заслуженого майстра спорту з волейболу, дворазового олімпійського чемпіона, випускника факультету, професора кафедри спортивних ігор Юрія Михайловича Пояркова.

Більше світлин

Напередодні дня народження та смерті (10.02.1937-10.02.2017рр.) видатного спортсмена відбулися мітинги пам‘яті та покладання квітів до меморіальної дошки Ю.М. Пояркова, що встановлена на фасаді навчального корпусу по вул. Алчевських, 29 та на кладовищі.
Мітинг пам‘яті, 9 лютого 2019 р., розпочав доктор пед. наук, професор, академік НАПН України, ректор ХНПУ імені Г.С. Сковороди І.Ф. Прокопенко.
Спогадами про Юрія Михайловича поділилися:

  • декан факультету фізичного виховання і спорту канд. пед. наук, доцент В.А. Коробейнік;
  • доктор наук з фізичної культури і спорту, професор, завідувач кафедри олімпійського та професійного спорту і спортивних ігор Ж.Л. Козіна;
  • тренер жіночої волейбольної команди «Харків‘янка», старший викладач кафедри олімпійського та професійного спорту і спортивних ігор Є.Я. Стрельникова;
  • гравець команди «Харків‘янка» Олена Гостренко;
  • дружина Ю. Пояркова, Олена Михайлівна.

Всі зазначили, що великий спортсмен був дуже талановитою, скромною, відповідальною, чуйною Людиною. Університет пишається таким випускником та співробітником, а для студентів-спортсменів, Юрій Михайлович завжди буде прикладом.
12 лютого 2019 р. у НСК ім. Ю. Пояркова факультету ФВіС, по вул. Валентинівській, 2, відбувся ІІІ турнір пам‘яті Ю.М. Пояркова серед студентських чоловічих команд з волейболу.
Турнір, за ініціативою кафедри спортивних ігор, де багато років пропрацював Ю.М. Поярков та студентської комісії федерації волейболу Харківської області, був започаткований у 2017 р. як ювілейний (до 80-річчя Юрія Михайловича), проте, нажаль, став турніром пам‘яті.
Традиційно в турнірі взяли участь найсильніші чоловічі студентські команди м. Харкова. На параді відкриття змагань перед учасниками виступили: декан факультету ФВіС, доцент В.А. Коробейнік, завідувач кафедри олімпійського та професійного спорту і спортивних ігор, професор Ж.Л. Козіна, дружина Ю.М. Пояркова, Олена Михайлівна та член Президії Федерації волейболу Харківської області, суддя національної категорії, а також головний суддя змагань С.В. Колеснікова.

Змагання відбулися у дружній атмосфері, ігри були емоційними та цікавими. Наша команда, нажаль, була представлена не основним складом і саме тому Кубок турніру імені Ю.М. Пояркова вибороли студенти ХНУ імені В.Н. Каразіна, друге місце посіли гравці команди ХНУРЕ, третє – ХДАФК. Наші хлопці, як привітні хазяї, отримали дипломи учасників турніру!
Свято волейболу відбулося. Сподіваємося що Турнір не припинить своє існування, а поповниться новими учасниками!

Світла пам‘ять та низький уклін Королю волейболу!!!

 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.