XX Всеукраїнська науково-методична конференція здобувачів вищої освіти та молодих вчених «НАУМОВСЬКІ ЧИТАННЯ»

3-4 листопада 2022 року на фізико-математичному факультеті відбулася XX Всеукраїнська науково-методична конференція здобувачів вищої освіти та молодих вчених «НАУМОВСЬКІ ЧИТАННЯ», присвячена 300-річчю до дня народження Григорія Сковороди.

Більше світлин за покликанням

Урочисто відкрив пленарне засідання ректор ХНПУ імені Г.С.Сковороди Юрій Дмитрович Бойчук, який проаналізував багаторічний досвід факультету у організації студентської наукової роботи, зауважив на значущості провідної тематики конференції – методичні підготовки майбутніх учителів та історико-компаративістичні дослідженням, визначив стратегічні напрями подальшого розвитку конференції у відповідь на виклики сьогодення.

Цього року Наумовські читання  об’єднали 214 учасників, які підготували оригінальних доповідей 196 доповідей, представлених на пленарному засідання, на панельній зустрічі та у секціях.

Програма конференції

Доповіді пленарного засідання були присвячені висвітленню історії конференції та видатним особистостям, які стали фундаторами традицій наукової роботи на фізико-математичному факультеті.

Тематика доповідей панельної зустрічі продовжила та розвинула зміст пленарного засідання. Слухачам було запропоновано історико-дослідницькі виступи, присвячені особистому внеску видатних вчених-фізиків у становлення фізичних кафедр, методології побудови історико-культурного середовища навчання, компаративному аналізу освітніх систем Німеччини та України, проблематиці педагогічної підтримки здобувачів освіти в практиці європейських країн.

Безумовно, найголовнішою подією стала робота секції, де здобувачі вищої освіти презентували доповіді з актуальних питань природничо-математичної та інформатичної освіти, історії освіти, інновацій в освіті, проблемам підготовки майбутніх учителів.

Різноманіття представлених секційних доповідей та жвавий інтерес учасників до їх обговорення свідчить про значущість проведеного заходу.

Усі учасники конференції отримують сертифікати, завершується робота над збірником матеріалів конференції, який буде розміщено на сайті нашого університету.

Щиро дякуємо учасникам та організаторам!

Збереження кращих традицій наукової роботи на фізико-математичному факультеті - частина підтримки освітнього фронту!

Працюємо заради Перемоги! Все буде Україна!

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.