Ярмарок вакансій випускників - 2018

30 жовтня 2018 року у Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С. Сковороди (вул. Валентинівська, 2, ауд.221-А) відбувся урочистий Ярмарок вакансій випускників(магістрів) денної форми навчання.

До складу створеної комісії увійшли: голова комісії – ректор університету академік НАПН Україні, Почесний громадянин м. Харкова та Харківської області І.Ф. Прокопенко, проректор з навчально-наукової роботи, професор Н.М. Якушко, проректор з наукової роботи, професор Ю.Д. Бойчук, проректор з навчально-виховної роботи професор С.В.Бережна, проректор із соціально-економічних питань Н.Г. Жукова, декани, голова профспілки С. Білецька, голова Спілки студентів та молоді університету Є. Дьячкова, начальник юридичного відділу О.В. Тарасенко, декани факультетів, а також представники управлінь освіти м. Харкова та області.
2018 рік у Сковородинівському університеті проходить під знаком 100-річчя від дня народження В.О. Сухомлинського та правопросвітницького проекту «Я маю право!»
За прогнозом, вперше у грудні 2018 року університет закінчують 582 особи. Із них навчалися за рахунок державного бюджету 164 особи, за контрактом – 418 осіб.
До установ освіти та інших державних установ працевлаштовано понад 80% магістрів, переважна більшість з них вже працює на робочих місцях у школі. Біля 2% випускників - магістрів планують продовжити навчання в аспірантурі.
Найбільший попит за кількістю вакансій на вчителів інформатики, математики, фізики, початкового навчання, вихователів дошкільних закладів освіти, практичних психологів, соціальних педагогів.
В університеті діє програма роботи з випускниками, головний девіз якої – кожному випускникові робоче місце в закладах освіти. Протягом року ректорат, деканати, кафедри уважно стежать за долею випускників: як їх зустріли в школі, як зарекомендував себе молодий фахівець, як довго працює на цьому робочому місці. Стало доброю традицією щорічно 27 березня проводити зустрічі з випускниками університету.
Випускники університету є конкурентоздатними на ринку праці, вони мають ґрунтовну психолого-педагогічну та методичну підготовку, володіють іноземними мовами та сучасними медіа технологіями.
90% учителів у навчальних закладах, що входять до навчально-наукового комплексу ХНПУ імені Г.С. Сковороди, – випускники Харківського педагогічного. (До складу комплексу, створеного в 1980 році, входить 101 навчальний заклад – 15 сільських і 86 міських). Головним досягненням університету в працевлаштуванні молодих спеціалістів є стовідсоткове надання робочих місць за фахом у закладах освіти.
За даними інформаційноі системи ВСТУП.ОСВІТА.UA у 2018 році ХНПУ імені Г.С. Сковороди посів 30 місце серед 100 найпопулярніших вишів і 2 місце серед педагогічних вишів Україні за кількістю поданих для участі у конкурсі заяв. За даними приймальної комісії, цього року на всі форми навчання подано 9535 заяв. Усього на різні форми навчання зараховано 2766 осіб. На освітній рівень "магістр" різних форм навчання зараховано 1580 осіб.

Для довідки:

Історія Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди ведеться з вересня 1804 року.
Нині університет є акредитований за IV рівнем і визнаний провідним вищим педагогічним навчальним закладом в Україні. В університеті на факультетах навчаються майже 8 тисяч представників усіх регіонів України та 20 зарубіжних країн. Підготовка в університеті ведеться за освітнім рівнем «бакалавр» – з 32 спеціальностей, за освітнім рівнем «магістр» – за 30 спеціальностями. За період навчання в університеті студенти мають можливість крім фахових дисциплін вивчити 12 іноземних мов (серед них 5 східних), економічну теорію, право, соціологію, політологію, хореографію, дизайн та ін. Діє Інститут підвищення кваліфікації, перепідготовки.
За роки свого 213-літнього існування університет не змінював свого профілю і підготував близько 220 тисяч висококваліфікованих професіоналів-педагогів. Тільки за роки незалежності України понад 120 тисяч випускників отримали професію вчителя. Серед наших випускників – 8 Героїв Радянського Союзу, 6 Героїв Соціалістичної праці, 2 ‎Герої України, понад 300 Заслужених учителів та Заслужених працівників народної освіти України, 4 Почесних громадянина Харкова й Харківської області. Тисячі випускників стали відомими вченими й педагогами вищої школи, митцями, спортсменами. Вихованці нашого університету працюють у кожній школі Харківщини, у кожному регіоні України, у ближньому та далекому зарубіжжі.
В університеті на 56 кафедрах сучасну фахову підготовку здійснює висококваліфікований колектив педагогів і науковців, серед яких 7 академіків і членів-кореспондентів НАН України, НАПН України та інших державних галузевих академій. Навчальний процес забезпечують 680 викладачів, з них 110 докторів наук, професорів і 400 кандидатів наук, доцентів; 13 заслужених діячів науки і техніки та заслужених працівників народної освіти; 14 заслужених майстрів спорту та заслужених тренерів; 5 народних та заслужених артистів України; 5 членів Спілки письменників України та 5 членів Спілки журналістів України. В університеті працюють 6 спеціалізованих рад із захисту кандидатських і докторських дисертації.

Більше світлин

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.