Засідання Виконавчої ради (Ради з якості) від 18 жовтня 2021 року

18 жовтня 2021 року відбулося чергове засідання Виконавчої ради (Ради з якості), яке провів проректор з навчально-наукової роботи Володимир Борисов.

Зустріч розпочалася з нагородження працівників університету з прийдешніми святами. З нагоди Дня юриста та за високі професійні досягнення, сумлінне виконання службових обов’язків почесні нагороди університету отримали в.о. декана юридичного факультету Тетяна Головань та в.о. зав. каф. цивільно-правових дисциплін і трудового права імені О.І. Процевського Олена Коваленко.

З нагоди Дня українського козацтва та за вагомий особистий внесок у національно-патріотичне виховання студентської молоді почесні грамоти університету отримали заступник отамана ГО «ОНОЦ УК імені Г.С. Сковороди» генерал-осавул УК, декан факультету мистецтв Анатолій Губа та полковник ГО «ОНОЦ УК імені Г.С. Сковороди», координатор з виховної роботи історичного факультету Інна Чернікова.

За високі професійні досягнення, сумлінне виконання службових обов’язків та з нагоди Дня захисників і захисниць України почесною грамотою університету була нагороджена старший інспектор відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, режиму та безпеки Ірина Фененко.

Цього року свій 45-річний ювілей трудового шляху на педагогічній ниві відзначають завідувач кафедри німецької філології Валентина Скачкова та завідувач кафедри англійської філології Наталія Тучина. З нагоди свята ювілярам було вручено найвищу відзнаку університету - медаль імені Г.С. Сковороди.

Вручивши нагороди, Володимир Андрійович подякував академічній спільноті університету за наполегливу самовіддану працю на благо Сковородинівського університету та держави в цілому.

Вітаємо сковородинівців із почесними відзнаками, зичимо їм міцного здоров’я, наснаги, нових наукових злетів і перемог!

Під час засідання члени Виконавчої ради розглянули низку актуальних питань. Про формування м’яких навичок (soft skills) під час методичної підготовки майбутніх вчителів іноземних мов розповіла в.о. декана факультету іноземної філології доц. Ганна Князь. У своїй доповіді Ганна Олександрівна окреслила основні відмінності жорстких навичок (Hard skills) від М'яких навичок (Soft skills) та повідомила про результати дослідження визначення рівня Soft skills серед здобувачів ОС «Бакалавр» (ІІ-ІV курсів) факультету іноземної філології.

Про організацію і здійснення самоаналізу освітньої програми «Біологія в закладах освіти» доповів завідувач кафедри анатомії та фізіології людини імені д.м.н., професора Я.Р. Синельникова, проф. Ігор Іонов.

Наприкінці засідання члени ради підбили підсумки минулого тижня та обговорили плани на тиждень, що розпочався. Володимир Борисов звернув особливу увагу на посилення контролю якості освітнього процесу під час дистанційного режиму навчання, підготовці до акредитації освітніх програм на поточний та наступний навчальний рік. Також було наголошено на посиленні протиепідеміологічних заходів та дотриманні карантинних вимог у закладі вищої освіти.

Проректорка з навчально-виховної роботи Наталія Борисенко закликала сковородинівців свідомо й виважено підійти до питання вакцинації проти коронавірусу й не зволікати із захистом себе та колег. Наталія Олексіївна нагадала присутнім про можливість для всіх учасників освітнього процесу та їх близьких - вакцинуватися в університеті мобільною бригадою (Міської поліклініки N 20) зареєстрованими ВООЗ вакцинами (Pfizer-BioNTech; AstraZeneca; CoronaVac).

✅ Наступне засідання виконавчої ради відбудеться 25 жовтня 2021 року.

N.B. Довідково: Медаль імені Г.С. Сковороди - найвища нагорода ХНПУ імені Г.С. Сковороди, якою за значний внесок у розбудову національної освіти, науки і духовності, за участь у відродженні та розбудові Сковородинівського університету нагороджуються відомі вчені, діячі культури і науки, меценати і сподвижники вишу.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.