Засідання Виконавчої ради від 06 квітня 2022 року

6 квітня у дистанційному форматі відбулося чергове засідання Виконавчої ради під головуванням ректора Юрія Бойчука. Ректорат, декани факультетів і керівники структурних підрозділів обговорили низку важливих питань життєдіяльності Сковородинівського університету. Зокрема, під час зустрічі йшлося про різні аспекти відновленого освітнього процесу, про завершення навчального року у дистанційному форматі, перспективи проведення майбутньої вступної кампанії та загалом обговорили ті питання, які наразі найбільш турбують сковородинівців.

На початку онлайн-зустрічі Юрій Дмитрович поділився з присутніми результатами наради з головою обласної військової адміністрації Олегом Синєгубовим та ректорами університетів Харківщини, що відбулась напередодні. Стало відомо, що за ініціативи ХОВА у Харкові планують створити єдиний орган на базі одного з вишів, який буде опрацьовувати спільні пропозиції для подальшого загального звернення до Уряду.

Під час виступу ректор подякував дружньому Прикарпатському національному університету імені Василя Стефаника за гуманітарну допомогу, яка напередодні надійшла до нашого університету. Юрій Дмитрович запропонував допомогу всім сковородинівцям. «Якщо хтось потребує медикаменти, продукти харчування - може звертатися і отримати необхідну підтримку»,- зауважив ректор.

Під час засідання прозвітували декани та представники всіх факультетів про відновлення освітнього процесу в університеті. Розповіли про зв’язок з освітньо-науковими кадрами та студентами з різних регіонів України.

Присутні поділилися пропозиціями та побажаннями щодо вступної кампанії-2022 року. Зі слів ректора стало відомо, що незабаром в університеті відбудеться день відкритих дверей у дистанційному форматі. Всі подробиці будуть оголошені вже наступного тижня.

Юрій Дмитрович зауважив, що попри війну та складні випробування сьогодення, наразі в пріоритеті - підтримка наших студентів, збереження освітньо-наукових кадрів й освітнього потенціалу Сковородинівського університету.

Під час своєї доповіді проректор з навчально-наукової роботи Володимир Борисов зазначив, що ми продовжуємо працювати над тим, щоб освітній процес в університеті проходив якісно та організовано.

Володимир Андрійович поділився результатами робочої наради з заступниками деканів з навчальної роботи та зосередив увагу присутніх на важливості проведення практичної підготовки студентів. Проректор запропонував долучати здобувачів вищої освіти до освітнього процесу у харківських закладах загальної середньоі освіти у дистанційному форматі. І таким чином, у межах практичної підготовки, допомагати вчителям Харківщини організовувати навчальний процес для школярів.

Проректорка з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Світлана Бережна розповіла про наукову роботу в університеті, про підготовку до проведення спільних наукових заходів та онлайн-конференцій, про грантові можливості, які зараз відкриті для сковородинівців.

Світлана Вікторівна повідомила про листи підтримки та співпраці від закордонних вишів, які надходять на адресу Сковородинівського. Університет зараз активно підписує угоди про академічну мобільність для здобувачів вищої освіти з українськими та закордонними ЗВО. Активно продовжується підготовка до відзначення 300- річчя від дня народження Григорія Сковороди.

Наприкінці виступу проректорка нагадала присутнім, що з 2014 року всі угоди про співпрацю з РФ були розірвані та припинені будь-які освітні та наукові зв’язки. Після повномасштабного вторгнення Росії за підтримки РБ, всі угоди про співпрацю з Білоруссю були також розірвані, представників цієї країни було виключено зі складу редакційних колегій періодичних наукових видань ХНПУ імені Г.С. Сковороди.

Проректорка з навчально-виховної роботи Наталія Борисенко поділилася здобутками та успіхами в роботі наших волонтерів на всіх факультетах. Невтомно працюючи, вони постійно підтримують наших захисників та допомагають вразливим категоріям населення.

Наталія Олексіївна розповіла про загальноуніверситетську весняну толоку з прибирання, що влаштували сковородинівці на прилеглій до гуртожитків ХНПУ імені Г.С. Сковороди території. Проректорка подякувала директорці студмістечка Тетяні Чернік, яка з перших днів війни залишається зі студентами в гуртожитку, продовжує дбати про них та постійно підтримує.

Головний бухгалтер університету Олена Кирилович розповіла про фінансову систему університету в умовах воєнного стану та відповіла на всі запитання присутніх щодо оплати за навчання та гуртожитки.

На засіданні розглядалися й інші важливі питання забезпечення життєдіяльності університету в умовах воєнного стану.

Не дивлячись на складні умови, сковородинівці активно провадять освітню діяльність та впевнено наближають нашу перемогу.

  •  Наступне засідання Виконавчої ради відбудеться 11 квітня об 11:00.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.