Засідання Виконавчої ради від 11 квітня 2022 р.

11 квітня 2022 року під головуванням ректора Юрія Бойчука відбулося чергове засідання Виконавчої ради університету. На онлайн-зустрічі були обговорені та прийняті важливі рішення для забезпечення провадження подальшої освітньої-наукової діяльності нашого ЗВО в умовах воєнного стану. Із виступу ректора стало відомо, що засідання Вченої ради університету відбудеться 20 квітня 2022 року у дистанційному форматі.

Проректор з навчально-наукової роботи Володимир Борисов повідомив, що освітній процес у Сковородинівському університеті продовжується у дистанційно-асинхронному форматі на належному рівні. Переважна більшість здобувачів вищої освіти мають змогу долучитися до освітнього процесу. За даними деканатів факультетів понад 60 % наших студентів мають можливість навчатися у синхронному режимі і близько 35-40% - у асинхронному. З 1 квітня майже 100% викладачів забезпечують освітній процес в онлайн-форматі.

Володимир Андрійович також проінформував, що наші студенти долучилися до вивчення окремих освітніх компонентів за програмою академічної мобільності у ЗВО України та закордонних вишах.

Найбільшим викликом на сьогоднішній день є організація практичної підготовки здобувачів вищої освіти у дистанційному форматі.

Проректорка з наукової, інноваційної і міжнародної діяльності Світлана Бережна доповіла, що навчальний процес в аспірантурі продовжується відповідно до графіку. Для всіх здобувачів ІІІ-го (освітньо-наукового) рівня вищої освіти ХНПУ імені Г.С. Сковороди в онлайн-форматі продовжує безкоштовно працювати розмовний клуб #SpeakingClub з англійської мови під керівництвом завідувачки кафедри англійської мови Таміли Щебликіної.

Систематизовано і надіслано на робочі пошти факультетів університету пропозиції від іноземних партнерів про стипендії і гранти для студентів, стажування для аспірантів і викладачів та інформація про можливості для сковородинівців безкоштовно публікуватися у фахових виданнях європейських вишів.

Також проректорка проінформувала, що найближчим часом в університеті заплановано до проведення 12 наукових конференцій. Протягом цього тижня інформаційні листи будуть розміщені на сайті університету та розіслані на електронні адреси всіх кафедр.

Проректорка з навчально-виховної роботи Наталія Борисенко розповіла про численні добрі справи наших студентів та викладачів. Проректорка акцентувала увагу на освітній волонтерській роботі сковородинівців в онлайн-школі для дітей України. До викладання у дистанційній школі на громадських засадах долучилися викладачі та студенти Історичного факультету, здобувачі вищої освіти Українського мовно-літературного факультету імені Г.Ф. Квітки-Основ’яненка та факультету природничої, спеціальної і здоров’язбережувальної освіти.

Наталія Олексіївна подякувала сковородинівцям за їх згуртованість та активність і запросила студентів старших курсів долучитися до викладання у дистанційній школі.

Відповідальний секретар приймальної комісії Тетяна Гуцан проінформувала присутніх про нововведення вступної кампанії-2022 та специфіку вступу до ЗВО, які знаходяться в епіцентрі бойових дій.

Із виступу Тетяни Григорівни стало відомо, що напередодні МОН України розглянули цьогорічні умови прийому на навчання, які наберуть чинності вже за місяць.

Головна відмінність – ЗНО замінюється на національний міждисциплінарний тест з 3 дисциплін: українська мова, історія України та математика. Вступна кампанія запланована на липень 2022 року і відбуватиметься у декілька етапів.

Цього року важливими інструментами стануть також творчі конкурси і мотиваційні листи абітурієнтів, як це практикується у провідних вишах країн Заходу.

Водночас для вступу на бакалаврат на основі здобутого освітнього рівня «Молодший спеціаліст» необхідно надати або предметні оцінки ЗНО за 2019-2021 рр. або скласти національний мультипредметний тест 2022 року.

Абітурієнти та всі зацікавлені, хто потребують консультації щодо вступу- 2022 можуть звертатися до Приймальної комісії університету на  E-mail: priimalna@hnpu.edu.ua

або у телеграм: @PA_KhNPU_Tetiana_Gutsan

Про рейтингування викладачів за 2021-2022 навчальний рік у дистанційному форматі розповів доцент кафедри психології ХНПУ імені Г.С. Сковороди Євген Підчасов.

Під час засідання Виконавчої ради відбулося обговорення Наказу ректора N33 «Про організацію роботи та оплату праці в період дії режиму воєнного стану» від 26 березня 2022 року. Зазначений документ врегульовує трудові відносини працівників відповідно до чинного законодавства та адаптує фінансову діяльність університету на період воєнного стану.

Зокрема в обговорені йшлося про необхідність скорочення видатків бюджету, адже наразі кошти максимально спрямовуються на боротьбу з ворогом.

Головний бухгалтер університету Олена Кирилович у своїй доповіді зазначила, що на сьогоднішній день із зрозумілих причин значно скоротилося надходження коштів до спеціального фонду бюджету університету (кошти за навчання студентів-контрактників, за проживання в гуртожитках та інші).

Стало відомо, що на запит студентів опрацьовано процедуру дистанційного виселення з гуртожитків через ситуацію, яка склалася. Підготовлено відповідний алгоритм дій та донесено його до відома керівників факультетів.

Олена Сергіївна також відповіла на численні запитання присутніх щодо оформлення лікарняних листів, заповнення табелів обліку робочого часу з урахуванням тих, хто перебуває у вимушених простоях, працює в дистанційному режимі.

Триває робота щодо нарахування стипендії – як академічної, так і соціальної.

На засіданні розглядалися й інші важливі питання забезпечення життєдіяльності університету в умовах воєнного стану.

На завершення ректор ще раз подякував усім сковородинівцям за злагоджену роботу, закликав зберігати спокій, тримати освітній фронт із упевненістю в нашу перемогу.

Наступне засідання Виконавчої ради відбудеться 18 квітня об 11:00.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.