Засідання Виконавчої ради від 12.09.2022 р.

12 вересня у змішаному форматі відбулося чергове засідання Виконавчої ради під головуванням ректора Юрія Бойчука. Зустріч розпочалася з урочистих привітань та теплих побажань сковородинівцям, які напередодні відзначали день народження.

Продовжуючи засідання, Юрій Дмитрович запропонував учасникам зібрання обговорити підсумки роботи за минулий тиждень та окреслити плани на тиждень, що розпочався.

Основними питаннями, винесеними на розгляд членів ради були:

- Підготовка майбутніх вихователів ЗДО до організації педагогічної практики в умовах дистанційного навчання ( декан факультету дошкільної освіти, доктор пед. наук, проф.Тетяна Танько);

- Професійна орієнтація у ЗВО: досвід та виклики (декан фізико-математичного факультету, доктор пед. наук, проф. Наталія Пономарьова).

Проректор з навчально-наукової роботи Володимир Борисов проінформував присутніх про попередні результати загального формування контингенту здобувачів вищої освіти ХНПУ імені Г.С. Сковороди станом на початок вересня 2022 року.

У своїй доповіді Володимир Андрійович розповів про організацію освітнього процесу для здобувачів вищої освіти 1-шого року навчання та про нові завдання, що постають перед сковородинівцями у новому навчальному році. Нагадаємо, заняття з першокурсниками в університеті розпочинаються 15 вересня в онлайн-форматі, із застосуваннням технологій дистанційного навчання.

Проректорка з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Світлана Бережна у своєму виступі повідомила про пріоритетність підготовки та проведення наукових заходів до 300-річчя від дня народження Г.С. Сковороди.

Проректорка розповіла про організацію цілої низки заходів у межах співпраці з Кардіффським університетом, про функціонування та прогресивну роботу наукових шкіл Сковородинівського університету.

Світлана Вікторівна окремо відзначила нові можливості для академічної мобільності для наших здобувачів вищої освіти в Канаді. Більш детальна інформація буле надана координаторам з наукової роботи факультетів під час робочого засідання.

Проректорка з навчально-виховної роботи Наталія Борисенко розпочала свій виступ з трагічної новини. Під час виконання військового обов'язку загинув випускник юридичного факультету ХНПУ імені Г.С. Сковороди, випускник аспірантури нашого університету Артур Надоєв. Сестра Артура, Ольга Надоєва, навчається в нашому університеті. Проректорка виказала слова співчуття рідним та близьким загиблого.

Наталія Олексіївна розповіла про підготовку до онлайн-посвяти у першокурсники та про онлайн-екскурсії, що проводить директор музейного комплексу університету Віталій Тукан.

Наприкінці виступу проректорка подякувала активістам - модераторам Телеграм- чату для абітурієнтам, які найактивніше працювали та інформаційно підтримували цьогорічних вступників. На телеграм-активістів вже чекають пам’ятні відзнаки.

Проректорка з адміністративно-господарської роботи Тетяна Чернік розповіла про ремонтні роботи в навчальних корпусах університету та про поселення студентів до гуртожитків ХНПУ імені Г.С. Сковороди.

Відповідальний секретар приймальної комісії Тетяна Гуцан проінформувала учасників зустрічі про результати вступної кампанії на даний момент. Тетяна Григорівна акцентувала увагу на тому, що всі дані є неостаточними. Списки вступників продовжують формуватися, адже вступна кампанія-2022 подовжена.

Декан факультету початкового навчання Тетяна Довженко розповіла про сертифікацію вчителів початкового навчання, що проходила на базі Сковородинівського університету 10 вересня. Тетяна Олексіївна детально розповіла про структуру та етапи важливого заходу.

З інформаційним повідомленням про результати вступної кампанії до аспірантури ХНПУ імені Г.С. Сковороди виступила начальник відділу аспірантури та докторантури Ірина Разуменко.

Під час зібрання говорили також про актуальні робочі питання, про безпекову ситуацію в університеті, обговорили хід вступної кампанії-2022. Особливу увагу ректор звернув на активізацію профорієнтаційної роботи в школах Харківської області та суміжних областях.

 Наступне засідання Виконавчої ради відбудеться 19 вересня о 10:00.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.