Засідання Виконавчої ради від 14.11.2022 р.

14 листопада у змішаному форматі відбулося чергове засідання Виконавчої ради університету. У вступному слові ректор Юрій Бойчук нагадав присутнім про норми застосування державної мови в університеті та необхідність їх чіткого дотримання. Говорячи про плани на майбутнє, ректор повідомив, що незабаром наш університет стане центром проведення Міжнародної науково-практичної конференції «Філософія Григорія Сковороди і ми – українці». Юрій Дмитрович також анонсував проведення на базі нашого ЗВО Ради ректорів Харківщини, за участі керівників Харківської обласної військової адміністрації.

Під час розгляду першого питання порядку денного, декани та представники всіх факультетів доповіли про підготовку до семестрової та підсумкової атестації на факультетах університету та прозвітували про заняття вакансій у закладах середньої освіти студентами ХНПУ імені Г.С. Сковороди на деокупованих територіях. Приємно відзначити, що на усіх факультетах та спеціальностях було зафіксовано позитивну динаміку успішності здобувачів, високу відповідальність і організованість переважної більшості наших студентів.

Основними питаннями, винесеними на розгляд членів ради були:

- Про студентське самоврядування в університеті (проректорка з навчально-виховної роботи університету, доц. Наталія Борисенко);

- Підготовка майбутніх вчителів спеціальностей 014 Біологія та здоров’я людини і 016 Спеціальної освіти до педагогічної практики в умовах дистанційного навчання (декан факультету природничої, спеціальної, здоров’язбережувальної освіти, проф. Сергій Микитюк);

- Про залучення абітурієнтіів та популяризацію освітніх програм 014 Середня освіта (Образотворче мистецтво) та 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація (зав. кафедри образотворчого мистецтва Тетяна Паньок).

Наприкінці засідання ректор закликав всіх долучитися до унікального проєкту нашого університету «Щасливі соняхи». Наступний виїзд сковородинівців на деокуповану територію заплановано на четвер та суботу. Очільник вишу підкреслив, що ці поїздки відбуваються не тільки з гуманітарною місією. Команда психологів та педагогів Сковородинівського університету буде працювати з дітьми (ігри, майстер-класи, вікторини та ін). Юрій Дмитрович акцентував увагу на актуальності проблеми посттравматичного синдрому і виразив необхідність підтримки дітей війни та створення спеціального середовища для подолання прямого впливу війни, якого діти зазнали внаслідок збройної агресії росії в Україні. 

Під час засідання виконавча рада розглянула також низку важливих питань життєдіяльності університету.

 Наступне засідання Виконавчої ради відбудеться 21 листопада о 10:00. 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.