Засідання Виконавчої ради від 18 квітня 2022 року

У понеділок, 18 квітня, відбулося чергове засідання Виконавчої ради під головуванням ректора Юрія Бойчука. Зустріч пройшла у дистанційному форматі, за участі проректорів, деканів факультетів та керівників структурних підрозділів університету. Учасники онлайн-заходу обговорили низку важливих питань життєдіяльності ХНПУ імені Г.С. Сковороди. Зокрема, йшлося про завершення навчального року у дистанційному форматі, проведення майбутньої вступної кампанії-2022 в умовах воєнного стану, табелювання науково-педагогічних працівників і співробітників вишу та вирішення багатьох інших актуальних питань, які наразі найбільш турбують сковородинівців.

Під час виступу ректор запропонував провести тиждень відкритих дверей на всіх факультетах в онлайновому форматі і допомогти абітурієнтам зорієнтуватися та розібратися з нововведеннями цьогорічної вступної кампанії.

Юрій Дмитрович також нагадав, що засідання Вченої ради університету відбудеться 20 квітня 2022 року об 11:00 у дистанційному форматі.

Проректор з навчально-наукової роботи Володимир Борисов доповів, що освітній процес в університеті проходить у дистанційно-асинхронному форматі якісно та організовано.

Володимир Андрійович поділився результатами наради з гарантами освітніх програм, на якій обговорювалися питання щодо акредитації освітніх програм у 2022/2023 н.р.

Окремо проректор звернувся до деканів усіх факультетів із проханням підтримувати постійний зв'язок зі здобувачами вищої освіти, зокрема цікавитись умовами їхнього проживання та чи забезпечені вони всім необхідним. Адже підтримка студентів і співробітників у ці буремні часи – наш головний обов’язок.

Проректорка з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Світлана Бережна повідомила, що напередодні Кабміном було затверджено «Стратегію розвитку вищої освіти в Україні на 2022-2032 роки». Саме цим стратегічним документом визначено основні пріоритети системи вищої освіти на сучасному етапі розвитку суспільства та економіки країни, а також головні характеристики, що будуть сформовані до 2032 року. Світлана Вікторівна ознайомила присутніх з основними 5 стратегічними цілями, реалізацію яких передбачає документ. Повну інформацію було надіслано на всі факультети та кафедри університету.

Говорили також про іноземних студентів ХНПУ імені Г.С. Сковороди, які на сьогоднішній день евакуйовані до своїх країн, проте мають намір після перемоги продовжити навчання у Сковородинівському університеті. Проректорка розповіла про результати онлайн-зустрічі зі студентами із Турецької республіки, що відбулась на минулому тижні.

Світлана Вікторівна також проінформувала присутніх про нові можливості для викладачів та здобувачів вищої освіти щодо академічної мобільності та стажувань в українських ЗВО та іноземних вишах.

Проректорка з навчально-виховної роботи Наталія Борисенко доповіла про активну діяльність наших волонтерів та подякувала всім факультетам, чиї студенти та співробітники дієво залучені до волонтерської діяльності в Україні і за її межами.

Наталія Олексіївна поділилася інформацією про новий просвітницький захід для дітей «Нескорені міста України», що був організований та проведений минулого тижня співробітниками Музейного комплексу університету. Під час онлайн-заходу було проведено лекцію та віртуальну екскурсію архітектурними пам’ятками Харкова та продемонстровано яким було наше місто у мирний час і як воно змінилося внаслідок російської агресії.

Проректорка також анонсувала проведення 24 квітня 2022 року святкового відеоконцерту «Великодні дзвони» з нагоди Великодня від колективу Культурно-мистецького центру університету.

На засіданні розглядалися й інші важливі питання забезпечення життєдіяльності університету в умовах воєнного стану.

Наприкінці зустрічі ректор Юрій Бойчук подякував усім учасникам онлайн-зібрання та закликав їх до консолідації зусиль та плідної праці заради нашої перемоги.

Наступне засідання Виконавчої ради відбудеться 25 квітня об 11:00.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.