Засідання Виконавчої ради від 20.06.2022 р.

20 червня 2022 року під головуванням ректора Юрія Бойчука відбулося чергове засідання Виконавчої ради Сковородинівського університету. Зустріч пройшла у змішаному форматі, за участі проректорів, деканів факультетів та керівників структурних підрозділів вишу. Під час онлайн-зібрання говорили про індивідуальний рейтинг викладачів, про підготовку до випуску бакалаврів, про вступну кампанію-2022 та інші важливі питання забезпечення життєдіяльності університету в умовах воєнного стану.

Більше світлин тут

Ректор Юрій Бойчук розповів про поточний стан реалізації завдань університету в умовах воєнного часу за напрямами роботи, а також особливу увагу звернув на важливих питаннях налагодження інфраструктури та підтримки життєзабезпечення діяльності вишу.

Декани всіх факультетів доповіли про збереження матеріальних цінностей, документації, дослідницького обладнання університету в умовах воєнного стану.

Під час виступу, ректор анонсував 24 червня (п’ятниця) проведення спільного засідання Вченої і Наглядової рад нашого університету.

Проректор з навчально-наукової роботи Володимир Борисов розповів про освітній процес в університеті. На даний момент в ХНПУ триває сесія на молодших курсах та завершується проведення кваліфікаційних іспитів для здобувачів освітнього ступеня бакалавр.

Володимир Андрійович підкреслив, що не дивлячись на дистанційний формат, іспити відбуваються із дотриманням всіх норм академічної доброчесності, неупереджено та об’єктивно, згідно із запланованим графіком. Вже незабаром, у визначений термін, наші випускники зможуть отримати дипломи бакалаврів.

Проректор також анонсував проведення на цьому тижні чергового онлайн-засідання Ради гарантів з обговорення 7 і 8-го критерію, відповідно до звіту самоаналізу та запросив гарантів освітніх програм долучитися до обговорення, обміну досвідом у проходженні акредитаційної експертизи.

Про напрямки і результати наукової та міжнародної діяльності нашого університету доповіла проректорка з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Світлана Бережна.

Світлана Вікторівна повідомила, що на минулому тижні Сковородинівський університет домовився про співпрацю з Університетом Марії Кюрі-Склодовської у Любліні (Республіка Польща). Найближчим часом між ЗВО буде підписано відповідну угоду про подальше співробітництво.

Із виступу проректорки також стало відомо, що на даний момент продовжується спілкування із університетом Кардіфф Метрополітен (Cardiff Metropolitan University)(Великобританія) щодо майбутньої співпраці між нашими вишами.

Світлана Вікторівна також розповіла про науково-дослідну роботу в університеті; гостьові лекції; публікаційну активність; наукове визнання: державні премії, стипендії; конкурси; популяризацію результатів інноваційної та наукової діяльності; студентську наукову роботу та про оновлені рейтинги вишів України.

Проректорка з навчально-виховної роботи Наталія Борисенко розпочала свій виступ із сумної новини. Під час виконання військового обов'язку загинув Олексій Губін, випускник фізико-математичного факультету, 2015 року навчання (навчався на спеціальності «Фізика»). Олексій свідомо присвятив своє життя захисту Батьківщини, він віддано служив у лавах Збройних Сил України. Проректорка виразила співчуття рідним, близьким та всім, хто знав загиблого та вкотре нагадала присутнім, що ми маємо завжди пам’ятати, якою ціною виборюємо нашу свободу.

Із виступу Наталії Олексіївни стало відомо, що протягом минулого тижня на всіх факультетах проводилися виховні заходи та кураторські години. Переважна більшість із них була присвячена підсумкам навчального року, сесії, планам та перспективам на майбутнє. Також проводилися бесіди щодо техніки безпеки під час літніх канікул, із враховуванням воєнного стану в Україні.

Проректорка подякувала деканам за активну роботу зі студентами, адже протягом тижня у соціальних мережах університету публікувалися відеороботи до відеочеленджу #ЯУчитель, відеороботи з конкурсу «Коли закінчиться війна», а також відеоролики до челенджу від нашої наукової бібліотеки #ЯчитаюСковороду.

Відповідальний секретар приймальної комісії Тетяна Гуцан ознайомила присутніх із оновленими даними щодо вступної кампанії-2022. Тетяна Григорівна повідомила про нові анонсовані зміни, щодо вступу, зокрема про введення певних преференцій для вступників на «особливо небезпечній території», до якої належить і Харківська область. Найближчим часом ці зміни будуть юстовані МОН України і університет зможе ознайомити наших вступників із анонсованими нововведеннями.

Наприкінці зустрічі ректор подякував усім присутнім за активну роботу: «Дякую всім, хто щоденно наближає нашу перемогу, хто постійно тримає стрій у науково-освітньому просторі, який веде і наша держава, і наше місто, і наш університет!»- зазначив Юрій Дмитрович.

 Наступне засідання Виконавчої ради відбудеться 27 червня об 11:00 год.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.