Засідання Виконавчої ради від 28 березня 2022 року

Сковородинівський університет продовжує свою роботу. 28-го березня 2022 року у дистанційному форматі відбулося чергове засідання Виконавчої ради, в якому взяли участь ректор Юрій Бойчук, проректори, декани факультетів, очільники структурних підрозділів університету.

На початку онлайн-зустрічі ректор закликав деканів факультетів запустити опитування, яке дасть змогу зрозуміти адміністрації вишу, де і в яких умовах зараз перебувають наші співробітники та які технічні можливості вони мають на даний момент. Виходячи із отриманих результатів, будуть розроблені пропозиції та рекомендації щодо продовження навчального процесу.

Юрій Дмитрович також попросив надати інформацію про постраждалих, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок воєнної агресії Російської Федерації. «Ми будемо допомагати, надавати житло сковородинівцям, домівки яких зазнали руйнації під час ворожих обстрілів та бомбардувань»,- додав ректор.

Присутні обговорили низку важливих питань, зокрема налагодження освітнього процесу в умовах воєнного стану. «Вже зовсім скоро ми поновлюємо навчання у дистанційно-асинхронному форматі. У Сковородинівському університеті створені всі необхідні умови, щоб студенти мали можливість здобувати якісну освіту навіть тоді, коли нема змоги відвідувати університет. Всі навчальні матеріали і лекції цілодобово доступні на платформі Moodle. Студенти мають можливість опановувати дисципліни в онлайн-форматі за розкладом, так і у той час, коли у них є стабільний доступ до інтернету»,- зауважив ректор.

Під час онлайн-засідання обговорили питання, пов’язані з кадровою політикою ХНПУ імені Г.С. Сковороди, зокрема можливість для науково-педагогічних працівників, які на сьогодні перебувають за кордоном, проводити заняття в режимі онлайн. Також присутніх поінформували про оплату праці працівникам й особливості їхньої роботи в умовах воєнного стану з 1 квітня 2022 року.

Згадали про заходи, які вживають зараз для збереження майна університету. Ректор розповів про масштаби руйнації у корпусі по вул. Валентинівській, 2, який напередодні постраждав під час бомбардування міста.

Про плани в роботі та про організацію наукової діяльність в університеті в період воєнного стану розповіла проректорка з наукової, інноваційної і міжнародної діяльності Світлана Бережна.

Світлана Вікторівна доповіла про підсумки низки важливих нарад, які у дистанційному форматі були проведені минулого тижня.

Проректорка також ознайомила присутніх із новими, нещодавно затвердженими Урядом, Змінами до порядку присудження та скасування рішення про присудження ступеня доктора філософії від 21 березня 2022 року.

Світлана Вікторівна нагадала, що викладачі та здобувачі вищої освіти мають можливість пройти безкоштовне стажування в іноземних вишах. На електронні пошти кафедр будуть надіслані нові матеріали та пропозиції щодо академічної мобільності, закордонного стажування та нових міжнародних проєктів.

Проректорка з навчально-виховної роботи Наталія Борисенко відзначила величезну роботу, яку проводять сковородинівці - волонтери в усіх куточках України та світу. Наразі викладачі, студенти, аспіранти та співробітники Сковородинівського університету всіляко підтримують наших воїнів та представників територіальної оборони спорядженням, їжею, необхідними речами. Завдяки невтомній праці, вони допомагають вразливим категоріям населення – тим, хто у скруті та потребує підтримки: а це багатодітні родини, люди похилого віку, тимчасово переміщені особи та інші.

У своїй доповіді Наталія Олексіївна поділилася оновленою інформацією щодо волонтерської діяльності на різних факультетах.

Голова юридичного відділу університету Олена Тарасенко розповіла про новий Закон про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану (Закон № 2136-IX), який набрав чинності 24 березня 2022 р.

Під час онлайн-засідання розглядалися й інші важливі питання забезпечення життєдіяльності університету в умовах воєнного стану.

Наступне засідання Виконавчої ради відбудеться 4 квітня у дистанційному форматі.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.