Засідання Виконавчої ради від 6.02.2023 р.

6 лютого у змішаному форматі відбулося перше у новому семестрі засідання Виконавчої ради ХНПУ імені Г.С. Сковороди. Під час зібрання було розглянуто низку питань організації освітнього процесу в умовах режиму воєнного стану, а також забезпечення життєдіяльності та безпеки університету. Перш ніж перейти до порядку денного, ректор Юрій Бойчук привітав всіх присутніх з початком нового навчального семестру та закликав сковородинівців працювати наполегливо й зосереджено, щодня наближаючи нашу перемогу. 

Приємною новиною для членів Виконавчої ради стало створення на базі Сковородинівського університету Освітнього хабу ХНПУ імені Г.С. Сковороди, головною метою якого є надання безоплатних освітніх послуг для учнів, батьків, учителів, викладачів. 

Із виступу ректора стало відомо, що роботу Освітнього хабу забезпечують провідні висококваліфіковані професори, викладачі та співробітники нашого вишу. 

Діяльність хабу стартувала 2 лютого 2023 року з практикуму для абітурієнтів "Як вступнику написати мотиваційний лист ", який яскраво і пізнавально провела завідувачка кафедри теорії і методики викладання філологічних дисциплін у дошкільній, початковій і спеціальній освіті проф. Лідія Ткаченко. Протягом тижня та щосуботи на базі хабу будуть проводитися безкоштовні онлайн-заняття для абітурієнтів та студентів. 

З розкладом онлайн-консультацій можна ознайомитися на сайті Освітнього хабу або на офіційних сторінках нашого університету у соцмережах.

Відповідно до порядку денного засідання Виконавчої ради з презентацією «Медико-соціальні особливості життєдіяльності студентів педагогічного ЗВО» виступили Георгій Даниленко (доктор медичних наук, професор, директор Державної установи «Інститут охорони здоров‘я дітей та підлітків Національної академії медичних наук України) та Олена Щербакова (доктор психологічних наук, старший дослідник, провідний науковий співробітник Державної установи «Інститут охорони здоров‘я дітей та підлітків Національної академії медичних наук України»).

Під час засідання Виконавчої ради проректор з навчально-наукової роботи Володимир Борисов повідомив, що навчальний процес у Сковородинівському університеті відбувається в штатному режимі. Розклади занять завчасно складено, інформаційні системи працюють злагоджено. 

Про напрямки і результати наукової та міжнародної діяльності нашого університету доповіла проректорка з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Світлана Бережна. 

Світлана Вікторівна повідомила, що на даний момент продовжується спілкування із університетом Кардіфф Метрополітен (Cardiff Metropolitan University)(Великобританія) щодо майбутньої співпраці між нашими вишами.

Проректорка також проінформувала колег, що до 31 березня 2023 року на всіх факультетах нашого університету буде проходити Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт. Всі деталі будуть надіслані до електронну пошту всіх кафедр та факультетів. 

Проректорка з навчально-виховної роботи Наталія Борисенко розпочала свій виступ із приємної новини. Наталія Олексіївна привітала редакцію газети «Учитель» із 90-ти річним ювілеєм та побажала колегам продовжувати високоефективно працювати на благо рідного університету, міста Харкова та всієї України.

Із виступу Наталії Олексіївна також стало відомо, що протягом минулого тижня на всіх факультетах проводилися виховні заходи та кураторські години.

Проректорка з адміністративно-господарської роботи Тетяна Чернік розповіла про ремонтні роботи в навчальних корпусах університету та гуртожитках. Тетяна Валентинівна повідомила, що з початку нового року для мешканців гуртожитків були проведені детальні інструктажі з техніки безпеки. 

Про нарахування стипендій здобувачам вищої освіти повідомила головний бухгалтер вишу Віта Туаченко, яка підкреслила, що на сьогоднішній день заборгованостей по заробітними планам та різного роду виплатам в університеті немає.

Під час зібрання розглядалися й інші важливі питання забезпечення життєдіяльності університету в умовах воєнного стану.

 Наступне засідання Виконавчої ради відбудеться 13 лютого о 10:00 год. 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.