Посвята до лав українського козацтва

Сьогодні на території спортивної бази ХНПУ імені Г.С.Сковороди відбувся  традиційний для нашого Університету захід:  прийняття до лав Українського Козацтва нового поповнення. Ця подія відбувається  чотирнадцятий раз поспіль, і все більше студентської та учнівської молоді дають першу в своєму житті клятву - бути гідними нащадками  славних предків-козаків, боронити і захищати свою Батьківщину так, як робили вони.

Посвяту в козаки проводили  засновник козацького руху в Університеті, ректор,  генерал-отаман Українського козацтва Іван Федорович Прокопенко та голова Окремого науково-освітнього центру Українського козацтва, доктор педагогічних наук Губа Анатолій Васильович.

Фестиваль патріотичних організацій та спорту - стаття до газети "Учитель" голови спортивного клубу університету, доц. Кривенцової І.В. та доц. Чернікової І.В.

Козацький осередок в ХНПУ імені Г.С.Сковороди діє з 2002 року, і за цей час до лав козацтва долучилися сотні і тисячі учнів шкіл Харківської області, студентів, викладачів Університету. Діяльність Інституту Українського Козацтва є унікальною для нашої держави  в плані виховання патріотизму, національного духу і вірності традиціям українського народу.

Завершилось свято проходженням колон козацьких підрозділів, конкурсом козацьких кухарів  та виступом творчіх і спортивних колективів Університету.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.