Свято технічного ретро в Харкові.

19-20 травня 2018 року студенти історичного факультету, учасники клубу військово-технічної історії "Шерман" (керівник клубу - Тукан В.К.) взяли участь в масштабній події культурного життя Харкова - IV Всеукраїнському фестивалі раритетної техніки "Харківський ретро зліт Pin-Up". На фестивалі були представлені майже 150 ретро автомобілів та  мотоциклів, найстаршим з яких нещодавно виполнилось девяносто років.

Наші студенти на фестивалі проводили лекційні заняття в локації "Автоісторія", де знайомили відвідувачів заходу з історією світового та українського автомобілебудування, яскравими сторінками автомобільного спорту, розповідали про моделі, які змінили хід історії. Доповіді виступаючих  користувались великою увагою шанувальників старовинних авто та мото техніки.

За підсумками фестивалю клуб військово-технічної історії "Шерман" історичного факультету ХНПУ був нагороджений Кубком і почесним Дипломом від організаторів за активне вивчення та розповсюдження знань зі світової автомобільної історії.

Також наші чарівні дівчата брали участь в конкурсі елегації "Костюм епохи", в складі екіпажу  De Soto Series 6 1939 року, який був  відмічений нагородою "Автомобільна родзинка ХАРС".

Підводячи підсумки даного заходу, хочеться подякувати організаторам за незабутнє свято технічного ретро в нашому місті, та побажати подальшого розвитку та нових цікавих автомобільних експонатів на наступних фестивалях.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.