70 років від дня першої Золотої Олімпійської медалі

20 липня 2022 року українська спортивна громадськість відзначає 70 років від дня першої для України, Харкова та Харківської області Золотої Олімпійської медалі на Іграх XV Олімпіади в м. Гельсінкі видатної гімнастки та випускниці ХНПУ імені Г.С. Сковороди Марії Гороховської. З нагоди ювілейної дати Сковородинівська громада на чолі з ректором Юрієм Бойчуком вшанували пам’ять прославленої спортсменки та її наставників.

Більше світлин

Міжнародний олімпійський рух є частиною життя цивілізації, він сповідує взаємоповагу, взаємопорозуміння, людяність, шляхетність, красу і підтримує найактуальніше гасло сьогодення «Мир у всьому світі!». Харківський педагогічний пишається вихованцями, які на спортивних аренах своїми досягненнями прославляли, прославляють і надалі будуть підтримувати імідж України, як спортивної держави! Їх приклад надихає сучасну спортивну молодь на нові здобутки та перемоги.

У липні 1952 р. вітчизняні спортсмени уперше взяли участь в Олімпійських іграх. 70 років тому вони здобули 21 нагороду, серед яких 10 золотих, 10 срібних і 1 бронзову медаль. Наші спортсмени домінували в змаганнях з гімнастики. Марія Гороховська виборола сім олімпійських медалей, що є найбільшою кількістю нагород, здобутих будь-якою спортсменкою впродовж однієї Олімпіади.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.