Чергова онлайн-зустріч адміністрації ХНПУ імені Г.С. Сковороди та університету Кардіфф Метрополітен (Cardiff Metropolitan University), за підтримки Cormack Consultancy Group та університетів Великої Британі

12 липня 2022року відбулася чергова онлайн-зустріч адміністрації Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди та університету Кардіфф Метрополітен (Cardiff Metropolitan University), за підтримки Cormack Consultancy Group та університетів Великої Британії.

Основною метою зустрічі було узгодження та планування спільного календаря подій та заходів на наступний навчальний рік для українського і британського університетів.

Учасники зібрання всебічно обговорили практичні пропозиції та подальші шляхи співробітництва у освітній, науковій та культурній галузях, зокрема:

  • співпрацю на рівні наукових бібліотек, у тому числі допомогу британської сторони у збереженні фонду рідкісних книг Сковородинівського університету;
  • співпрацю на рівні технічної підтримки на платформі Moodle, допомогу з якісним налагодженням дистанційної освіти в університеті;
  • проведення спільних наукових конференцій, форумів, симпозіумів, публічних лекцій та ін. наукових заходів;
  • визначення та закріплення відповідальних осіб з обох сторін за кожним напрямком співробітництва;
  • налагодження логістики для поїздки на тренування до Великої Британії представників спортивних клубів нашого університету, зокрема волейбольного клубу «Харків’янка» та народного ансамблю спортивного танцю «Бумеранг».

Під час онлайн-спілкування також обговорили підтримку Сковородинівського університету у ці складні часи, необхідність відбудови пошкодженого корпусу та відновлення важливої інфраструктури вишу після ракетного обстрілу російськими окупантами.

Зустріч пройшла дуже плідно, у теплій, дружній атмосфері.

N.B. Кардіффський столичний університет (Cardiff Metropolitan University) є одним із 30 університетів у Великобританії, які були поєднані з нашим закладом у межах ініціативи «Twinning», координованої Cormack Consultancy Group.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.