День китайської культури - 2019

22 лютого 2019 року у Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С. Сковороди відбувся День китайської культури у рамках Року Китаю в Україні.

Захід відкрив ректор ХНПУ імені Г.С. Сковороди акад. Прокопенко І.Ф., який наголосив, що співробітництво з Китаєм є одним із важливих пріоритетів міжнародного співробітництва ХНПУ імені Г.С. Сковороди.
З привітальними промовами виступили Перший секретар Посольства Китайської Народної Республіки в Україні пан Ван Дацзюнь і начальник відділу розвитку міжнародних зв’язків і євроінтеграції Департаменту міжнародного співробітництва Харківської міської ради Петренко Олена Миколаївна.
У рамках програми заходу гості ознайомились з науковою діяльністю аспірантів КНР у ХНПУ імені Г.С. Сковороди, відвідали відкриття виставки Члена Спілки Художників України Чауса Д.В. «Східний калейдоскоп» (за матеріалами перебування на творчому стажуванні у КНР), а також підвели підсумки виставки-конкурсу дитячих малюнків «Свято весни в Китаї», яка проводиться нашим університетом спільно з Посольством КНР в Україні. Окрім цього, під час заходу пройшли майстер-класи із східної каліграфії, вирізання з паперу та китайська чайна церемонія.
Загалом, учасники заходу відзначили, що українці та китайці зацікавлені у налагодженні тісних зв'язків у освітній та наукових сферах. Про це яскраво засвідчила тепла та приємна атмосфера, яка панувала на цьому святі.

Більше світлин

 

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.