День пам’яті захисників України

29 серпня, вже третій рік поспіль, ми відзначаємо День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам українські захисники потрапили у вороже оточення.

Символом Дня пам’яті стала квітка соняшника, адже в серпні 2014 року «Коридор смерті» для наших військових простягався крізь поля соняхів. З початку повномасштабної війни ця квітка стала для всього світу символом героїчного спротиву українців.

Вже понад півроку в Україні триває жорстоке повномасштабне вторгнення російської федерації. Щодня на цій війні гинуть кращі українці. Серед загиблих та безвісно зниклих — наші студенти, випускники ХНПУ імені Г.С. Сковороди, батьки студентів, рідні викладачів і працівників вишу.

Сьогодні ми вшановуємо полеглих героїв-сковородинівців та всіх українських захисників, хто загинув за нашу Свободу.

Ми пам’ятаємо кожного Героя та Героїню, які поклали життя задля нашої незалежності від агресора. І доки жива ця пам’ять – доти Україна нездоланна.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.