День пам’яті жертв голодоморів

Щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять мільйонів жертв голодоморів. У ХХ столітті українці пережили їх тричі: 1921 – 1923, 1932 – 1933 і 1946 – 1947 роках. Наймасштабніший із них був у 1932 – 1933 роках. Жертвами цього Голодомору в Україні стали щонайменше 3,9 мільйона людей.

Голодомор став національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою. Це не історична давнина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять і його очевидців, і сучасне покоління.

Наш святий обов’язок закарбувати в серцях пам’ять про невинно загинувших, зробити все можливе, щоб вшанувати їх пам’ять.

Закликаємо всіх сковородинівців приєднатися до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті». О 16.00 долучайтесь до загальнонаціональної хвилини мовчання, запаливши на підвіконні своєї домівки свічку як символ пам’яті та віри у майбутнє.

Campus LifeІм'я великого українського філософа, поета і народного просвітителя Г.С.Сковороди в офіційній назві нашого університету.